4 lucruri interzise în benzinărie. De ce trebuie să atingi un stâlp înainte să pui mâna pe pompă

Atunci când mergi să alimentezi motorul la cea mai apropiată benzinărie, există anumite detalii pe care trebuie să le iei în considerare. Șoferii din România sunt familiarizați cu atenționările de la pompă, dar puțini știu că pericolul adevărat nu are legătură nici cu pornirea motorului, nici cu vorbitul la telefon.

Care sunt lucrurile pe care nu le poți face în benzinărie

Mașina nu mai are combustibil și te grăbești la cea mai apropiată benzinărie pentru a alimenta motorul. Iată care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când ești lângă o stație de alimentat. Nu le ignora.

Nu alimenta automobilul cu motorul pornit

Primul lucru pe lista oricărui șofer responsabil este să nu alimenteze autoturismul atunci când motorul este pornit. Cheia trebuie scoasă din contact, iar motorul oprit, spun specialiștii. Explicația este una destul de simplă.

Conform celor de la Promotor, există pericolul provocării unui incendiu atunci când alimentăm rezervorul mașinii, când motorul este pornit, din cauza unor scântei produse în timpul funcționării într-un mediu cu vapori combustibili.

În condiții normale de funcționare a unei mașini moderne acest lucru este aproape imposibil, ne liniștesc specialiștii. Cu toate acestea, acum ceva vreme a avut loc un caz bizar petrecut în Rusia, unde un șofer a plecat cu pistolul pompei după el. Acesta s-a rupt, iar combustibilul împrăștiat a fost aprins de alte mașini aflate în benzinărie.

Nu folosi telefonul mobil în benzinărie

Greșeala pe care o fac șoferii. Telefoanele mobile ne distrag atenția de la tot ce este important, de cele mai multe ori. Specialiștii recomandă să acordați mai puțin timp scrollatului pe rețelele sociale, atunci când sunteți într-o benzinărie, deoarece puteți risca să nu fiți atenți la ceea ce se întâmplă în jur, iar mici incidente pot avea loc.

Evită să porți haine din materiale sintetice în benzinărie

Deși pare a fi un lucru extrem de banal, articolele vestimentare confecționate din materiale sintetice pot lua foc extrem de ușor, lucru ce trebuie evitat cu multă responsabilitate.

Materialele sintetice pot provoca o descărcare electrostatică la contactul cu pistolul pompei sau alte părți metalice, potrivit sursei citate anterior. Atinge un stâlp metalic înainte de a te apropia de pistolul pompei, pentru a descărca electricitatea statică înainte de a începe să umpli rezervorul mașinii în benzinărie.

Nu aprinde brichete într-o benzinărie

Motivul pentru care nu este recomandat să ai o sursă de foc, brichetă sau chibrituri, într-o benzinărie este destul de evident. Orice mică scânteie a focului poate provoca un incendiu lângă stația de alimentare a mașinii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.