7 PASI PENTRU CEL MAI MIC CONSUM LA UN CAMION

7 pasi pentru cel mai mic consum la un camion
Ca sofer de camion printer multele taskuri pe care le ai de indepolinit zilnic se numara si acela de a verifica consumul de carburant si a-l mentine in parametrii normali.
Viata de sefer de camion este una destul de solicitanta , de nenumarate ori traseul pana la locul de descarcare sau incarcare nefiind stiut din timp sau  neavand mereu toate informatiile legate de dificultatea lui, daca este in zone de munte care inseamna un consum suplimentar pentru camion, sau daca inseamna  sa tii motorul pornit pentru mai mult timp pentru a efectua manevrele de acostare la  rampa .
In cele ce urmeaza va prezentam cateva sugestii pentru a mentine consumul de carburant al camionului in parametrii optimi.

  1.  Faceti inainte de fiacare cursa o verificare si completare a uleilui, lichidului de frana si cel de racire, inlocuiti daca este cazul consumabilele uzate  si verificati sa nu existe anumite probleme tehnice pe traseul alimentarii cu aer, apa sau carburant care pot sa creasca consumul cu pana la 15%.
  2. Schimbarea anvelopelor trebuie sa fie in concordanta cu anotimpul,  mai ales nu utilizati cauciucuri de iarna vara   care inseamna un consum crescut ele fiind in general mai grele decate cele de vara.De asemenei verificati mereu si preskune din anveope care trebuie sa se incadreze in limite pentru a nu duce  la o crestere a consumului cu pana la 4%.
  3. Nu tineti in cabina lucruri care nu va sunt de  folos si care pot ingreuna camionul  si implicit creste la consumul .
  4. Faceti verificare a bujiilor , mai ales in sezonul rece .
  5. Folosirea unor aditivi cum sunt cei de  la Truckmagia
  6. Adaugati arcuri  de suspensie suplimentare daca e cazul.
  7. Conduceti cu o viteza constanta evitand supra sau subturarea motorului.

Evident ca o parte din acesti pasi nu sunt neaparat in sarcina soferului de tir dar educarea in acest sens nu strica .Daca rezultatul final se va traduce sau nu  in reducerea consumului de carburant ,  cu siguranta  insa va  avea impact in  imbunatatirea calitatatii  sofatului si siguranta soferului .

Drumuri bune!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *