A apărut Dacia cu motor de Mercedes. Cât costă, câți cai are și despre ce model e vorba

Două tipuri de motoare va avea noua Dacia cu motor de Mercedes, lansată deja pe piață, de la 30 ianuarie. Unul dintre ele va dezvolta 130 de cai, iar celălalt 150 de cai putere. Este pentru prima în istorie când Renault coleborează atât de aproape cu Daimler, producătorul Mercedes.

Dacia Duster va putea fi găsită și cu motorizare de Mercedes, în doua variante. Este vorba de propulsorul 1.3 TCe, disponibil în două variante de putere, de 130 CP şi 150 CP.

Rezultat al colaborării dintre Alianţa Renault Nissan Mitsubishi şi Daimler, acest motor a fost prezentat în premieră pe gama Duster în Octombrie 2018, cu ocazia Salonului Auto de la Paris. Noul propulsor turbo cu injecţie directă integrează un filtru de particule (GPF) care asigură reducerea semnificativă a emisiilor poluante.

Beneficiind de un bloc motor din aluminiu şi de o tehnologie inovatoare pentru tratamentul de suprafaţă al interiorului cilindrilor, motorul 1.3 TCe oferă performanţe superioare în materie de putere şi cuplu, asigurând astfel un plus de confort în exploatare.

Noua motorizare este disponibilă în România, începând din data de 30 ianuarie 2019, pe versiunile de echipare Comfort şi Prestige, exclusiv în configuraţia de tracţiune 4×2. Preţurile variază între 15.250 de Euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort, cu motorul 1.3 TCe de 130 CP şi 17.500 de Euro (TVA inclus) pentru versiunea Prestige cu jante din aluminiu de 17” echipată cu motorul 1.3 TCe de 150 CP.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.