A apărut un semn nou de circulație, care dă mari bătăi de cap șoferilor. Ce înseamnă și unde poate fi întâlnit

A apărut un semn nou de circulație, care dă mari bătăi de cap șoferilor. Acesta reprezintă un semn de interdicție cu mașină, bicicletă și motocicletă.

Ce înseamnă acest semn?

Acest nou semn rutier a apărut în Germania și încă nu este bine cunoscut șoferilor din această țară, cel mai adesea se creează confuzie. Semnul de interdicție cu o mașină în stânga, o bicicletă și o motocicletă în dreapta este unul dintre cele mai noi indicatoare rutiere de pe drumurile germane, valabil din anul 2020. Atunci a intrat în vigoare o modificare la Legea privind circulația rutieră (StVO) care are în vedere creşterea siguranței în trafic și motivarea cât mai multor șoferi să treacă la biciclete.

Semnul indică interzicerea depășirii, astfel că, unde este amplasat acest semn, bicicletele și mopedele nu pot fi depășite.

De la intrarea în vigoare a amendamentului, oricine dorește să evite sau să depășească bicicliștii trebuie să fie mai precaut. Există o distanță minimă de depășire de 1,5 metri în intravilan și doi metri în afara intravilanului. Anterior, StVO recomanda doar „distanță laterală suficientă”. Acum, noul semn, „StVO VZ 277.1”, indică când depășirea vehiculelor cu două roți este complet interzisă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *