A mers cu camionul fără frâne la remorcă din Turcia până în Germania, până a fost reţinut de poliţie

Un caz foarte curios este raportat de poliţia din Germania. Un şofer de camion turc a fost observat de un echipaj al poliţiei din cauza traiectoriei instabile, pe o autostradă din Germania, în regiunea oraşului Nuremberg, aşa că a fost tras pe dreapta în cel mai apropiat spaţiu de parcare disponibil.

Aici poliţiştii au petrecut o inspecţie detaliată a capului tractor şi a remorcii, iar şoferul le-a mărturisit că are frânele defecte la remorcă. Doar că, în momentul în care acestea s-au defectat, încă pe teritoriul Turciei, acesta a ales să le deconecteze cu totul, în loc să le repare. Astfel, remorca a devenit un balast fără frâne, iar toată forţa de frânare a angrenajului de 40 de tone i-a revenit capului tractor. Şoferul de camion a ales să-şi continue drumul în această formă mai departe, în ciuda condiţiilor meteo de iarnă, parcurgând aşa circa 2,000 km până în Germania, unde a fost reperat de poliţie.

Poliţia i-a reţinut camionul imediat şi i-a aplicat şi o amendă usturătoare şoferului. I-a fost emisă şi o prescripţie de reparaţie a remorcii şi doar după efectuarea reparaţiilor şi o nouă verificare ea va putea să-şi continue drumul.

Poliţia germană califică fapta şoferului ca o iresponsabilitate absolută, mai ales în condiţiile aderenţei de iarnă, menţionând că doar printr-un noroc chior nu s-a ajuns la o tragedie. Ce părere ai tu despre asta?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.