Accident cumplit, cu peste 50 de morți și zeci de răniți. Un camion ticsit cu migranți s-a răsturnat în Mexic

Accidentul în care au murit, potrivit CNN; 54 de oameni este unul dintre cele mai grave înregistrate în Mexic. Camionul era plin cu migranți: mai mult de 100 de oameni înghesuiți în camion, într-o încercare disperată de a scăpa de sărăcia și violența din țările lor și de a ajunge în Statele Unite. Printre victime se află și mai mulți copii.

Accidentul în s-a produs în momentul în care camionul arhiplin – peste 100 de oameni erau îngrămădiți în el, care mergea cu mare viteză, s-a răsturnat într-o curbă și a lovit un pod.

Martorii descriu imagini îngrozitoare de la locul accidentului: răniți împrăștiați pe o șosea plină de cadavre acoperite cu cearceafuri albe.

Ministrul mexican de externe a anunțat că, printre victime se numără cetățeni mexicani, dar și mulți cetățeni străini. Oficiali locali au declarat, potrivit BBC, că majoritatea persoanelor din camion erau imigranți din Honduras și Guatemala.

Camioanele morții spre granița morții

BBC scrie că sute de mii de migranți încearcă, în fiecare an, să ajungă în Statele Unite prin Mexic. În disperarea lor, acceptă orice condiții, oricât de riscante, pentru a ajunge în SUA. De cele mai mult ori, contrabandiștii îi îngrămădesc în camioane precum cel care s-a făcut astăzi praf.

Organizația Internațională pentru Migrație spun că frontiera dintre Statele Unite și Mexic este granița unde mor cei mai mulți oameni din lume. Numai în acest an, cel puțin 650 de persoane au murit î în încercarea de a o trece.

Dar disperarea migranților este atât de mare încât nici pericolul evident de la îmbarcarea în camioane, nici statisticile nu-i pot opri din drumul lor spre SUA. Nu se expun doar riscului de accidente, și și pericolului sufocării. În fiecare an, îngrămădiți cu miile în camioane deseori șubrede, pe drumul lung nu au nici aer suficient, nici apă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *