Accident cumplit în Franţa provocat de un şofer de TIR român. O persoană a murit, iar alte 9 au fost rănite

Un şofer de TIR român a făcut prăpăd pe o autostradă din Franţa. O persoană a murit, iar alte nouă au fost rănite în urma accidentului provocat de român. Printre victime se află şi o fetiţă în vârstă de opt ani.

Accident cumplit în Franţa provocat de un şofer de TIR român. Tragedia s-a petrecut miercuri, pe Autostrada A8, spre Aix-en-Provence, între ieșirile Mandelieu (nr. 40) și Les Adrets (nr. 39), potrivit France Bleu.

Şoferul de TIR român a făcut dezastru pe şosea, după ce anvelopa camionului a explodat. TIR-ul încărcat cu 24 de tone de ţiglă a ajuns pe mijlocul autostrăzii, a spart parapeţii metalici şi a intrat pe contrasens, acolo unde a lovit un alt TIR şi patru autoturisme, s-a oprit în șanțul de pe marginea, pe celălalt sens, iar apoi a luat foc. Flăcările au cuprins vegetația de pe marginea șoselei și s-au răspândit rapid pe o suprafață de 4 hectare.

În urma impactului puternic, o femeie în vârstă de 68 de ani a murit pe loc, o tânără de 18 ani şi un tânăr de 20 de ani au fost răniţi grav. De asemenea, alte şapte persoane, printre care şi un copil în vârstă de opt ani, au fost rănite uşor.

Din cauza accidentului, traficul dinspre Italia a fost blocat.

Zeci de pompieri s-au chinuit aproximativ două ore să stingă incendiul de vegetaţie izbucnit în urma accidentului.

Şoferul român de TIR a fost reţinut.

A fost deschisă o anchetă în acest caz. Oamenii legii au anunţat că se va verifica inclusiv tahograful de pe camionul românului, pentru a se stabili ce viteză avea în momentul accidentului și dacă a respectat sau nu timpii de odihnă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.