Adevarul despre numerele de inmatriculare cu litere despartite. Secretul de pe strazile din Romania

Sigur le-ai vazut in trafic, dar nu stii explicatia. Este vorba despre numerele de inmatriculare „speciale” cu litere despartite. Aceste placute ies in evidenta imediat, dar de ce sunt folosite de catre soferi?

Pe strazile din Romania exista un fenomen cel putin ciudat: unii soferi au placutele de inmatriculare mai „special”, cele trei litere care formeaza ultimul grup de semne pentru identificare sunt spatiate.

Trebuie specificat faptul ca soferii care detin astfel de placute de inmatriculare nu sunt mai speciali in trafic, dar exista anumite mituri conforma carora la mijloc este un mesaj pentru politistii de la Rutiera: soferul acestei masini are intr-un fel legatura cu Politia.

Potrivit jurnalmm.ro, aceste placute de inmatriculare nu sunt ilegale si sunt realizate la DRPCIV, la fel ca celelalte, din aluminiu si cu holograma oficiala. Dar nu existat un canal care sa explice cum poti beneficia oficial de astfel de un astfel set de numere.

Concluzia este ca aceste numere nu sunt pur estetice ci ar exista in spate un mesaj pentru oamenii legii.

Numere de inmatriculare interzise in Romania

Numere speciale: MAI – Ministerul de Interne (Poliţie, Jandarmerie, Prefecţii judeţelor); A – Armata; CD – Corp Diplomatic; TC – Transport Consular; FA – Forţele Armate; ALA – Aviaţie.

Poliţia Română (POL); Camera Deputaţilor (DEP); Senat (SNT), Serviciul Român de Informaţii (SRI), Guvernul României (GUV).

Un alt caz de blocare este cel bazat pe refuzul repetat al cetăţeanului de a ridica un număr care îi este repartizat prin intermediul calculatorului. Exemple de astfel de combinaţii: BOT, BOU, BOY, GAI, JAF, WCC, JEG.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *