Ai mașină, ai probleme! Prețurile de infarct la care a ajuns RCA-ul: „Mi-a stat inima!”

După cele două falimente din industrie, pe piața asigurărilor din România s-a creat un adevărat haos, iar prețurile au luat-o razna. Pentru o Dacia Logan din 2005 ajungi să plătești RCA chiar și 3.000 de lei pe an, în condițiile în care un astfel de model la mâna a doua costă 7-8.000 de lei.

Șoferii vor plăti mai mult anul acesta pentru asigurările auto obligatorii de tip RCA. Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat la finalul anului trecut noile tarife de referință pentru polițele RCA, iar șoferii care trebuie să le refacă resimt deja scumpirile.

Un român care a plătit pentru un an RCA-ul Daciei Logan pe care o deține a deschis o discuție pe această temă în mediul online.

„Trebuie să îmi revin din șoc!”

„O întrebare: RCA pentru un Logan din 2007 1300 lei pe 12 luni? Trebuie să îmi revin din șoc!”, a scris acesta pe grupul Cetățean Sector 3, de pe Facebook.

În comentarii, și alții au dat exemple personale.

„Nu degeaba au ieșit transportatorii în stradă! Toți suntem în aceeași situație!”

„Un preț bun! Asta înseamnă 108 ron pe lună. Cred că țigările te costă mai mult pe luna decât rca-ul la mașină. Vrei să ai mașină, ai anumite costuri și taxe. Nu îți place, mergi cu uberul sau ratb-ul.”

„Dacă erau corecți cât timp nu am eveniment din vină mea nu plăteam nimic, se activa automat în caz de accident. Din 25 de ani de șoferie, proprietar a mai multe autovehicule în același timp, am la activ în jur de 7 evenimente ușoare, dar plătesc obligatoriu RCA pentru fiecare autovehicul. Și după eveniment creștea taxa pentru următorii ani! Așa că este o hoție, doar prin prisma acestei situații! Nu mai zic de faptul că RCA trebui pe șofer, conduc câte mașini vreau, dacă țin una doar de ‘colecție’ în curte, pentru ce să aibă RCA?”

„Încercați să nu faceți calcule în afara programului de lucru. Unii asigurătorii nu returnează o cotație în motoarele de căutare. Dacă pe site-ul respectiv nu sunt toți asigurătorii rca, încercați să calculați/ cereți cotație direct pe site-ul propriu al asiguratorului care lipsește.

* 2.0 benzină – 12 luni / 680 de lei. Clasa B8 .”

„Dar ce s a întâmplat de s-au dublat? Mă scuzați, poate nu am fost eu la curent în ultima perioada și m=a lovit acum când trebuie să o reînnoiesc.”

„De pe piață au fost scoase două companii ieftine. Una care țepuia și alta care se redresa. Cei de la ASF au dormit în birouri pe salarii de zeci de mii de euro, au asistat la țepe și apoi au început să sufle în iaurt. Așa că au scos Euroins de pe piață care începuse să se redreseze. Euroins a dat ASF în judecată și reintră pe piață asigurărilor prin altă firma (însă nu pe rca). O prima scumpire majoră a avut loc cu falimentul CITY și a doua când ASF a decis interzicerea vânzării polițelor Euroins.”

„Și eu am primit pentru Opel Zafira la 2400, dar și 1100 de la altă firma, așa că depinde și la cine ai fost.”

 

„Să vedeți când o să se facă 5000 de lei”

 

„Da, da, să vedeți când o să se facă 5000 de lei, tot în casă o să stați și o să comentați pe Facebook. Când s-au făcut pe toate grupurile discuții să se iasă în stradă, unul nu a ieșit!”

„Renault Clio model 2023, RCA 2300 lei (nu am accidente). E pe firmă.”

„Stai să vezi la categoria B0 – 3000 de lei pe un an pentru un Logan 2005 și mie mi-a stat inima.”

„Vrem o țară ca afară, în Anglia plătești „asigurarea obligatorie” pe an, oficial mai mult decât te costă mașina, neoficial mai mult decât jumătate din valoarea mașinii”.

„Nu o să ne mai mirăm cât costă RCA când o să fie că în vest, în funcție în principal de aptitudinile și istoricul conducătorului auto și nu de vârstă lui sau cilindreea mașinii.

Vrei să șofezi, foarte bine, ai nevoie de asigurare, fiindcă tu conduci și produci accidente, nu mașina. Nu e obligatoriu ca mașina de 4000cmc. Să producă mai multe sau mai grave accidente că aia de 900cmc.”

„Eu am dat la Logan Dokker 2440 de lei pe an, joac-o pe-asta”.

„Pentru Opel Zafira 2008, 2200 de lei pe an, și asta pe la aia mai ieftini era acum jumătate de an”.

„Passat B6 2.0 vârstă până în 31 clasa de bonus b5 asigurare 2200 RON anu trecut, ani asta b6 și 2500 RON, eu zic că stai bine”

„Mercedes sprinter 2016. 2000 de lei pe persoană, 4600 pe firmă”.

„Hyundai i10 2017 1800 lei”.

„Ford focus 1.8 d,2008 ..2500 lei.”

„3900 lei am plătit azi…..”

„Da, și eu la un golf 4 an 2005 am plătit 2400 lei pe 12 luni”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *