Alimentul care te poate lăsa fără permis de conducere. Îţi dă somnolență şi iese pozitiv la teste

Șoferii, care nu au timp să mănânce şi aleg produse de patiserie pentru a mai potoli foamea, trebuie să ştie că acest aliment, chiar dacă este sănătos, îi poate lăsa fără permis de conducere deoarece la un posibil test iese pozitiv.

Macul este cultivat pentru semințele sale de mii de ani. Totodată, este o plantă destul de controversată din cauza conținutului de opiu natural pe care îl secretă. Specialiștii au descoperit însă că substanțele opiacee se regăsesc în capsulele în care stau semințele, nu în semințele ca atare. Așadar, semințele de mac nu conțin cantități de opiu semnificative. Şi totuşi, efecte similare administrării de morfină au fost remarcate la oameni după consumul unor alimente de patiserie care conțineau seminţe de mac.

Un simplu covrig cu mac te-ar putea lăsa fără permis de conducere

„De aceea, europenii trebuie avertizaţi asupra riscului seminţelor de mac. Doza zilnică recomandată se poate depăşi de către consumatori. În plus, dacă seminţele sunt mâncate de pe pâine sau alte produse de patiserie, unii consumatori, mai ales copiii, pot depăşi dozele zilnice recomandate”, avertizează Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară.

Semințele de mac provin dintr-o specie de mac numită Papaver somniferum. „Somniferum”, ceea ce sugerează că ar putea conține opiacee, compuși puternici care produc schimbări în sistemul nervos central. Acestea, în sine, nu conțin opiacee, dar în timpul recoltării, semințele se pot contamina cu opiacee conținute în latexul lăptos al păstăii de semințe care le acoperă.

Nu te intoxică, dar iese pozitiv la teste

Semințele de mac nu au destule opiacee pentru a te intoxica. Dar, deoarece testele de droguri sunt extrem de sensibile, consumul anumitor produse alimentare din semințe de mac poate duce la rezultate pozitive ale testelor de urină pentru opiacee, în special pentru morfină, codeină sau ambele.

În majoritatea circumstanțelor, concentrațiile de opiacee din urină sunt prea scăzute pentru a produce un rezultat pozitiv al testului. Mai mult decât atât, din cauza suprapunerii concentrațiilor de opiacee și a raporturilor morfină-codeină, poate fi uneori dificil să distingem rezultatele testelor care se datorează consumului de semințe de mac de cele care se datorează utilizării medicamentelor opiacee.

În concluzie: oricât de foame vă este atunci când sunteți la volan, este indicat să ocoliți acei covrigi cu mac. Mulți nu știu că pâinea, covrigii și brioșele care conțin semințe de mac, pot duce la un test antidrog pozitiv pentru opiacee, scrie randoxtestingservices.com.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *