Amendă de 158.000 de euro după ce un șofer de TIR român a încălcat legea în Germania

Un șofer român și compania de transport pentru care lucrează au primit amenzi uriașe în Germania, după ce polițiști au descoperit mai multe nereguli, cum ar fi că bărbatul a stat la volan timp de 63 de ore, aproape fără oprire.

Șoferul trebuie să plătească acum o amendă de 39.500 de euro, în timp ce firma de transport are de achitat 118.500 de euro, potrivit Nieuwsblad Transport.

Autoritățile germane au aplicat aceste sancțiuni în urma unei anchete care a durat opt luni de zile. Pe lângă faptul că șoferul nu a respectat timpii de odihnă, au ieșit la iveală și alte încălcări ale legislației rutiere.

Șoferul român a mai fost oprit de polițiștii germani și în iunie 2020. În timpul inspecției, s-a dovedit că bărbatul a umblat la tahograf, iar datele au fost manipulate. În plus, a folosit o legitimație de șofer care nu îi aparținea.

Poliția germană a reușit în cele din urmă să afle prin cardul de combustibil al șoferului unde și când a realimentat ultima dată și a stabilit cât timp a condus fără oprire pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *