Amendă de 750 de lei pe loc pentru şoferii care nu au aceste lucruri în maşină. Sunt banale, dar te lasă fără bani

Când vine vorba de dotarea mașinii personale, legea este clară și-ți poate aduce o amendă de 750 de lei pe loc, dacă nu faci asta. La prima vedere sunt banale, dar dacă ești prins fără, ar putea să te lase fără bani în portofel. În cele ce urmează vorbim despre aceste lucruri și de ce este extrem de important să le ai în maşină.

De ce ar trebui să aveți o trusă de prim ajutor în mașină

Toți șoferii știu că drumul este un loc riscant. Chiar și cei mai buni șoferi se pot trezi implicați într-un accident. Din fericire, numărul de victime ale accidentelor rutiere din fiecare an este în scădere, însă, cu toate acestea, aceste cifre nu exclud obligativitatea trusei.

O proporție semnificativă a leziunilor cauzate de accidentele rutiere sunt grave. O trusă de prim ajutor ar putea contribui la salvarea vieții cuiva și la diminuarea impactului rănilor, până la sosirea serviciilor de urgență.

 

Cel puțin, o trusă de prim ajutor va oferi confort și ușurare persoanelor cu răni mai puțin grave. În cazul în care sunteți implicat sau martor la un accident, o trusă de prim ajutor vă va da posibilitatea de a vă ajuta pe dumneavoastră, pe pasagerii dumneavoastră și pe ceilalți.

 

Beneficiile de a avea o trusă de prim ajutor în mașină nu se limitează la accidentele rutiere. A avea o trusă de prim ajutor în mașină înseamnă că sunteți întotdeauna pregătit pentru tratarea rănilor în timp ce călătoriți. Simplul fapt de a ști că aveți în apropiere provizii de prim ajutor poate fi o sursă de mare confort, în special în zilele de aventură sau în zilele de excursie în familie cu copiii, care sunt mai predispuși la răni minore.

Puteți pune orice trusă de prim ajutor în mașina personală, deși este recomandabil să aveți o trusă care să acopere toate elementele de bază fără să ocupe prea mult spațiu. Trusa noastră de prim ajutor pentru autoturisme și vehicule vine într-o husă moale și compactă din nailon și include tot ce este necesar pentru tratarea rănilor minore.

Lipsa trusei și a extinctorului pot aduce o amendă de 750 de lei pe loc. Șoferii trebuie să aibă aceste lucruri în maşină

Deși, aparent, poate părea banal să ai în mașină o trusă de prim ajutor, legislația din Codul Rutier spune că este cu titlul obligatoriu, iar lipsa acesteia, în cazul unui control de rutină, poate aduce o amendă de 750 de lei pe loc pentru şoferii care nu au aceste lucruri în maşină.

În situații de urgență, dacă deții și ceva cunoștințe esențiale de prim ajutor, această trusă poate face diferența dintre moarte și viață în cazul unor accidente, cel puțin până la sosirea specialiștilor. Așa că, deși ar putea părea banală această idee, este extrem de important să nu uiți să iei cu tine o trusă de prim ajutor, dotată corespunzător, conform celor menționate în Codul Rutier. Nu de alta, dar lipsa ei, după cum spuneam, te-ar putea lăsa fără bani în portofel, nu mai vorbim de eficacitatea acesteia în cazurile accidentelor.

Un alt lucru care ar putea părea banal, dar este la fel de important, este existența unui extinctor în mașina personală. Deși s-ar putea să nu fie primul lucru care-ți  vine în minte atunci când te gândești la siguranța auto, un extinctor de incendiu ar putea face diferența dintre viață și moarte.

Incendiile la mașini se pot răspândi rapid, ajungând în locurile în care se depozitează benzină și firele electrice. Dacă flăcările ajung în orice loc în care se află o cantitate mare de benzină, există o mare probabilitate ca acest lucru să provoace o explozie, deoarece benzina este extrem de inflamabilă, iar un extinctor bun ar putea face diferența.

 

Probabilitatea de a întâlni pe altcineva cu un incendiu la mașina personală este cât se poate de reală. Deoarece în România este o obligație legală să ai un extinctor în mașină, toată lumea ar trebui să aibă unul. Dacă vezi pe cineva care are un incendiu în vehiculul său, îl vei putea ajuta să îl stingă. Lipsa acestuia, confom Codului Rutier, ar putea, de asemenea, să aducă o o amendă de 750 de lei pe loc pentru şoferii care nu au un extinctor în mașină.

Concluzie

Indiferent că ne place sau nu să auzim asta, în trafic reacția imediată poate face diferența între viață și moarte. Așadar, este important ca mașina personală să fie dotată cu o trusă de prim ajutor și un extinctor, altfel, nu uita, ai putea primi o amendă de 750 de lei pe loc!

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *