Amenda pe care toţi şoferii o riscă, fără să ştie. Este obligatoriu ca toţi conducătorii auto să ştie asta

Șoferii care pleacă la drum cu prea puțin combustibil în rezervor riscă nu doar deteriorarea motorului, ci și o amendă. Conducerea cu un rezervor aproape gol poate avea consecințe serioase, atât pentru vehicul, cât și din punct de vedere legal.

Acul rezervorului se apropie de zero și se aprinde martorul care anunță necesitatea alimentării. Dacă combustibilul din mașină se epuizează, șoferii riscă să nu mai poată circula și să primească o amendă. Prin urmare, șoferii ar trebui să acorde atenție nivelului de umplere a rezervorului mașinii, conform Echo24.de. Un rezervor complet gol poate deteriora motorul vehiculului, motiv pentru care „ADAC” recomandă să alimentați mașina când mai rămâne doar un sfert din combustibil în rezervor.

Așteptarea până la aprinderea alertei de combustibil poate fi riscantă. Dacă un șofer rămâne blocat într-un ambuteiaj sau dacă benzinăria este închisă, combustibilul se va epuiza rapid, iar mașina nu va mai funcționa. În plus, șoferii depistați fără combustibil pot primi și o amendă.

Problema devine mai gravă dacă mașina se oprește din lipsă de combustibil pe autostradă (Autobahn) sau pe un drum expres (Kraftfahrstraße). Capacitatea rezervorului variază de la vehicul la vehicul, iar șoferii care închiriază o mașină trebuie să fie atenți la acest aspect.

În cazul în care combustibilul se epuizează pe autostradă sau pe un drum expres și mașina se oprește, șoferul poate primi o amendă de 35 de euro, deoarece staționarea pe astfel de drumuri nu este permisă. Șoferii au la dispoziție trei minute pentru a umple rezervorul cu un bidon de combustibil de rezervă. Dacă mașina staționează mai mult de trei minute, șoferul trebuie să parcheze, iar parcarea pe aceste drumuri este sancționată cu o amendă de 70 de euro, conform „catalogului amenzilor” (Bußgeldkatalog).

Drumurile expres sunt similare autostrăzilor, fiind destinate traficului național rapid, dar de obicei nu sunt la fel de bine dezvoltate. Astfel, șoferii trebuie să fie deosebit de vigilenți în ceea ce privește nivelul de combustibil atunci când călătoresc pe aceste drumuri pentru a evita amenzi și alte probleme legale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *