Amendă uriaşă pentru un şofer profesionist care circula cu o viteză dublă faţă de cea permisă

Un şofer profesionist din judeţul Constanţa a fost oprit de poliţiştii gălăţeni deoarece a depăşit viteza legală, circulând cu 106 km/h într-o localitate unde limita de viteză legal admisă era de 50 de km/h. El a primit o amendă de peste 13.000 de lei.

Poliţiştii gălăţeni au oprit vineri, în trafic, pe DN. 25, în comuna Tudor Vladimirescu, un ansamblu auto format din autoutilitară şi semiremorcă, condus de un bărbat, de 31 de ani, din judeţul Constanţa. Acesta fusese înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 106 km/h, pe un tronson de drum cu limita de viteză legal admisă de 50 de km/h.
După verificări, poliţiştii au constatat că bărbatul nu purta centura de siguranţă şi autovehiculul prezenta avarii pentru care nu exista autorizaţie de reparaţii.
„La controlul efectuat asupra tahografului digital, pe cardul deţinut de conducătorul auto s-a constatat faptul că acesta se află în repaus, iar pe impulsorul cutiei de viteză era montat un magnet, cu dimensiunea de 2×5 cm, în scopul alterării datelor înregistrate”, a anunţat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
Pentru toate încălcările prevederilor legislative constatate de poliţişti, şoferul din Cosntanţa a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare totală  de 13.450 de lei şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 90 de zile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *