Amendă usturătoare pentru cei care nu respectă semaforul verde intermitent. Regula pe care toți șoferii trebuie să o cunoască

Semaforul verde intermitent are ca scop facilitarea circulației și oferirea posibilității șoferilor de a vira la dreapta sau la stânga într-o intersecție, chiar dacă semaforul principal indică culoarea roșie.

Semafoarele intermitente, plasate în apropierea celor principale, sunt concepute pentru a fluidiza traficul în intersecțiile mari și zonele aglomerate.

Ele permit șoferilor să ignore culoarea roșie a semaforului principal, indicându-le să vireze la dreapta sau la stânga.

 

Cu toate acestea, există amenzi pentru cei care nu respectă regulile asociate acestui tip de semafor.

De obicei, semaforul intermitent constă într-o săgeată de culoare verde orientată spre dreapta sau spre stânga, sau poate fi o lampă verde sub care este montată o săgeată indicând direcția.

Acesta începe să emită lumină intermitentă atunci când semaforul principal arată culoarea roșie.

Regula puțin cunoscută de către șoferi este că pot intra în intersecție atunci când semaforul verde intermitent arată, fie că virează la dreapta sau la stânga, însă numai după acordarea priorității pietonilor și altor vehicule cu drept de trecere.

Ce spune Codul Rutier

Potrivit Art. 59 (4) din legea circulației, luminarea verde intermitentă a semaforului suplimentar indică permisiunea pentru vehicule de a-și continua traseul în direcția indicată, indiferent de culoarea semaforului principal, cu condiția acordării priorității vehiculelor și pietonilor cu drept de trecere.

Amendă pentru cei care nu respectă semaforul verde intermitent

Încălcarea acestei reguli atrage amenzi conform Codului Rutier, în special pentru cei care nu acordă prioritate pietonilor sau altor vehicule.

În cazul în care există o bandă dedicată semaforului intermitent și aceasta este corespunzător marcată, încălcarea regulilor de schimbare a benzii de circulație poate fi sancționată cu 2 puncte de amendă, adică o amendă de 330 de lei.

Este important să se respecte marcajele rutiere și regulile specifice fiecărui tip de semafor verde intermitent pentru a asigura o circulație fluidă și în siguranță în intersecții.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *