Amendă usturătoare pentru un șofer român care a manipulat tahograful

Săptămâna trecută, polițiștii danezi au sancționat un șofer român pentru manipularea tahografului. Bărbatul nu a mai putut continua cursa și a primit și o amendă usturătoare.

Polițiștii danezi din cadrul Tungvognscenter Øst (divizia de camioane din estul Danemarcei) au reținut un șofer de camion român în vârstă de 49 de ani pentru un control de rutină.

După cum informează portalul norvegian de transport tungt.no, polițiștii au folosit o metodă de identificare a manipulării tahografului destul de simplă: agenții au decis să urmărească o vreme camionul din România, oprindu-l pe șofer pentru control după câteva zeci de minute; în timpul controlului, agenții au constatat că tahograful din vehicul înregistra chiar în acel moment o perioadă de odihnă. La o investigație mai amănunțită, aceștia au constatat că dispozitivul era manipulat.

“Șoferul manevra tahograful folosind o telecomandă” – a declarat Henrik Fobian, comisarul de poliție în cadrul Tungvognscenter Øst.

Șoferul a fost amendat cu 72.000 coroane daneze (aproximativ 44.000 RON), iar vehiculul său a fost imobilizat. El își va putea relua cursa numai după achitarea amenzii și după repararea tahografului, care va costa încă 20.000 coroane (aprox 12.000 RON).

Un alt exemplu care ne demonstrează că încălcarea reglementărilor privind timpul de lucru nu este doar o amenințare pentru ceilalți utilizatori ai drumului, ci și un gest complet neprofitabil.

Să nu uităm că în majoritatea statelor vest-europene, sancțiunile sunt chiar mai mari, ajungând până la 20.000 de euro și fiind de asemenea încadrate penal. Așadar, conduceți prudent, responsabil, respectand întotdeauna reglementările legale.

sursa – https://trans.info

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *