Amendă usturătoare și sechestrarea camionului pentru doi șoferi care au folosit cardul tahograf al tatălui lor

În timpul unei operațiuni de control, polițiștii din Baden-Württemberg au interpelat doi șoferi, frați, de origine slovacă, care foloseau cardul tahograf al tatălui lor. 

Incidentul a avut loc săptămâna trecută pe drumul federal B27, în apropierea orașului Nekarzimmern. În timpul controlului de rutină, agenții au descoperit că cei doi bărbați foloseau cardul tahograf al tatălui lor și că vehiculul circula continuu timp de 42 de ore, relatează cotidianul local Rhein Neckar Zeitung. Amenda nu a fost mică: 8.000 euro, mai informează sursa citată.

Conform legislației germane, dacă un șofer folosește un card tahograf aparținând unei alte persoane, autoritatea de control (poliția sau Oficiul Federal pentru Transportul de Mărfuri BAG) ar trebui să imobilizeze vehiculul și să rețină cardul respectiv.

De asemenea, în funcție de gravitatea faptei, șoferul riscă și o sancțiune de ordin penal, explică BAG.

Trebuie notat și faptul că în astfel de situații, sancțiunea îl vizează și pe deținătorul de drept al cardului, care poate fi acuzat de complicitate la săvârșirea unei contravenții, conform art. 269 din Codul penal. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *