Amenzi de 50.000 euro pentru 46 de șoferi de camion care nu au respectat cabotajul în Germania

Biroul Federal pentru Transportul Mărfurilor (BAG) a efectuat controale 31 de puncte de control pentru a monitoriza respectarea reglementărilor de cabotaj și pentru a verifica perioada de odihnă săptămânală regulată.

Controalele au avut loc în special pe rute și hub-uri de trafic care au fost puternic utilizate de vehiculele nerezidente. În zona de responsabilitate a sucursalei din Stuttgart, au fost efectuate controale comune cu poliția Heilbronn pe A 81, dar și pe A alături de poliția federală din Offenburg. În zona de responsabilitate a sucursalei Schwerin, controalele au fost efectuate în portul Hamburg, potrivit Poliției.


La acțiuni au participat 114 ofițeri de la controlul rutier. În plus, experții din cadrul serviciului de inspecție rutieră au fost folosiți pentru a efectua inspecții tehnice rutiere (TUK). Dintr-un total de 745 de vehicule, 702 au fost verificate pentru a respecta reglementările de cabotaj. Au fost descoperite operațiuni de cabotaj neconforme la 46 dintre aceste vehicule.
Au fost efectuate verificări pentru respectarea timpilor de conducere și de odihnă. Din totalul de 745 de vehicule verificate, în cazul a 175 de șoferi s-au verificat contractele de muncă și asigurări sociale, iar 68 de șoferi au fost verificați dacă au respectat programul de condus și odihnă
Controalele au relevat 35 de încălcări ale legislației muncii și 3 legate de respectarea timpilor de odihnă.
Din amenzile date, s-au încasat în total aproximativ 49.678 de euro din punct de vedere al securității.

Share:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *