Amenzi de până la 3.000 de lei pentru şoferi, chiar dacă au cauciucuri de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din maşină

Şoferii români care nu respectă regulile din Codul Rutier specifice în aceste zile riscă amenzi de până la 3.000 de lei.

O regulă din Codul rutier arată că nu este suficient ca pe timpul iernii maşina să aibă cauciucurile de iarnă. Şoferii trebuie să mai aibă la ei şi alte ustensile esenţiale în caz de ninsoare abundentă, pentru a nu risca să rămână înzăpeziţi.

Zilele acestea, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în mai toată țara se vor înregistra ninsori abundente și viscol.

Codul rutier spune foarte clar că toți conducătorii auto au obligația de a-și echipa mașinile corespunzător, în special în sezonul rece.

Cei care nu fac acest lucru și nu au în autoturism toate accesoriile prevăzute în Codul rutier lucru riscă să primească amenzi cât se poate de usturătoare, conform legii.

Şoferii, obligați să-şi echipeze mașinile cu cauciucuri de iarnă, lanțuri de zăpadă, săculeţ de nisip şi lopată

În toată ţara a apărut prima zăpadă din acest sezon, aşa că șoferii trebuie deja să se pregătească, astfel încât să nu fie luați în surprindere de polițiștii rutieri.

Şoferii români sunt obligați de lege să își echipeze mașinile nu numai cu cauciucuri de iarnă, dar și cu lanțuri de zăpadă, iar asta nu este tot.

Potrivit Codului rutier, la prima zăpadă, lipsa cauciucurilor de iarnă îi poate pune pe șoferi în situația de a fi amendați, drept urmare, indicat ar fi ca posesorii de mașini să se pregătească din timp.

În același timp, șoferii sunt obligați de lege să mai aibă în portbagaj, în perioada iernii, un săculeț de nisip și o lopată care va fi utilizată la deszăpezire, în cazul în care este nevoie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *