Amenzi de până la 3.000 de lei pentru şoferii care uită asta! La ce trebuie să aveţi grijă

Începând cu data de 2 martie 2023, polițiștii vor putea da amenzi dacă şoferul nu şi-a preschimbat permisul sau talonului auto ori nu şi-a radiat vehiculul deținut în termenul legal, după ce s-au făcut mai multe schimbări la Codul Rutier.

Cod rutier 2023. Amenzi de până la 3.000 de lei pentru şoferii care uită asta! Conducătorii auto vor putea fi amendaţi cu până la 3.000 de lei dacă nu respectă noile reguli, printre care preschimbarea permisului sau talonului auto ori radierea vehiculul deținut în termenul legal. De asemenea, şoferii vor mai putea fi sancţionaţi şi pentru deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul emis în străinătate, potrivit unei ordonanțe oficializate pe 31 ianuarie 2022. În plus, deținătorii de mașini vor putea primi, până la eliberarea certificatului de înmatriculare o dovadă înlocuitoare cu valabilitatea de o lună.

Totodată, una dintre cele mai importante schimbări stabilite prin OG 11/2023, la Codul Rutier, este abilitarea ofițerilor și agenților de poliție din cadrul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor de a constata și sancționa o serie de contravenții, potrivit avocatnet.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *