Amenzi usturătoare în Germania pentru șoferii care înjură la volan. Sancțiunile sunt diferențiate: 500 de euro pentru „prost”, 1500 pentru „idiot”

Comportamentul agresiv din trafic a devenit un subiect de dezbatere în societatea germană, iar autoritățile încearcă să implementeze măsuri pentru a reduce incidentele de acest gen și a menține un mediu mai sigur pe șosele.

Insultele în trafic au devenit o problemă tot mai frecventă în Germania, iar comportamentul agresiv al șoferilor a condus la introducerea unor sancțiuni mai aspre pentru cei surprinși înjurând la volan. Amenzi considerabile sunt impuse pentru cuvinte precum „prost” și „idiot”, cu sume de 300 de euro sau chiar 1500 de euro, în funcție de gravitatea insultei. Cu toate acestea, identificarea făptuitorului rămâne crucială în procesul de impunere a unei sancțiuni, deoarece este nevoie de dovezi clare pentru a putea aplica pedeapsa corespunzătoare.

Șoferii trebuie să știe că, în Germania, insultele în trafic sunt considerate infracțiuni. Potrivit secțiunii 185 din Codul penal, ei pot fi pedepsiți cu amenzi sau chiar închisoare. Amenda este de obicei calculată în tarife zilnice și depinde de factori precum venitul net al persoanei afectate și circumstanțele infracțiunii. În cazuri extreme, se poate impune o cotă zilnică maximă de 30.000 de euro în conformitate cu Secțiunea 40 alin. 2 din Codul penal, scrie ziarulromanesc.de. În caz de recidivă, pedepsele sunt mai mari și se prevede chiar o pedeapsă cu închisoarea de până la un an.

Pe lângă amenzi și pedepse cu închisoarea, șoferii agresivi riscă și o interdicție temporară de conducere. Părțile vătămate pot cere, de asemenea, despăgubiri pentru suferință. Ar fi bine să știți că în aceste cazuri (actele intenționate, cum ar fi abuzul verbal), nu sunt acoperite de asigurarea de protecție juridică.
Potrivit efahrer, sancțiunile pentru abuz verbal sunt de obicei următoarele:

  • cuvinte precum „nebun” te-ar putea costa 250 de euro
  • oricine numește pe cineva „prost” ar putea fi nevoit să plătească 500 de euro
  • termenii precum „nemernic” sau „idiot” îi poate costa pe șoferi și 1.500 de euro amendă
  • insulta „cățea” costă 1.900 de euro

Nici gesturile ofensive nu scapă nepedepsite. Scoaterea limbii poate costa 300 de euro. Unul dintre cele mai costisitoare gesturi din trafic, degetul mijlociu, poate duce la o amendă de până la 4.000 de euro. Cu toate acestea, sumele sunt posibile nu sigure. De fapt, nu există un catalog fix de amenzi pentru injurii. În consecință, sancțiunile pot varia în funcție de cazul individual. Concluzia? Insultele în trafic în Germania pot deveni rapid scumpe. În trafic este indicat ca șoferii să se trateze cu respect. În cazul în care ceva vă irită, cel mai bine este să respirați adânc de câteva ori.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *