ANAF urmeaza sa ii verifice pe cei care isi posteaza masinile scumpe pe retelele de socializare

Retelele sociale ocupa o mare parte din viata noastra si fiecare dintre noi avem cont pe cel putin o astfel de platforma. Cu siguranta ati observat foarte multe persoane care se lauda pe internet cu masini de lux, foarte scumpe, dar probabil va intrebati de unde isi permit astfel de autovehicule care costa zeci de mii de euro. Cei de la ANAF sustin ca vor incepe sa urmareaza postarile de pe retelele de socializare si ii vor verifica pe cei care isi prezinta viata opulenta pe internet, dar care nu se regaseste in declaratiile de venituri.

Acest sistem functioneaza foarte bine de ani de zile in strainatate, in tari precum Spania, Germania sau Franta, unde inspectorii financiari verifica in permanenta concordanta intre stilul de viata online si cel care reiese din declaratiile de avere. Astfel, cei care vor parea ca au venituri care depasesc cu mult pe cele declarate sau detin bunuri foarte scumpe vor fi verificati la sange de catre ANAF.

Cei care vor continua sa epateze pe retelele sociale risca sa aiba grav de suferit din cauza mandriei. Este foarte posibil ca mandria si lauda sa le aduca mari probleme atunci cand vor fi verificati, daca nu vor putea demonstra cum au intrat in posesia masinilor scumpe. Pe de alta parte, pentru ca un sistem sa functioneze in mod corespunzator este indicat ca toata lumea sa actioneze legal.

Reprezentantii fiscului sunt de parare ca astfel de controale sunt mai mult decat necesare, avand in vedere ca exista multe persoane care nu isi pot justifica veniturile si bunurile de mare valoare. Pentru unele persoane aceasta poate fi vazut ca o masura punitiva, in timp ce altii considera ca este un mod de educare foarte bun, prin care romanii sa ajunga sa se responsabilizeze si sa adopte un comportament legal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *