Anunț important pentru toți șoferii! Este complet interzis

Situația din țara noastră a scăpat de sub control. După ce cazurile de infectări au crescut, autoritățile au reacționat. Au intrat în vigoare noile restricții, destul de dure pentru cei nevaccinați. Sunt vizați în mod direct și șoferii, care trebuie să știe ce nu mai au voie să facă.

Au intrat în vigoare noi restricții. Astfel, pe lângă obligativitatea măștii de protecție atât în interior, cât și în exterior sau închiderea școlilor, s-a dispus și interzicerea circulației pentru nevaccinați sau a accesului lor în diferite instituții.

Așadar, cei care dețin certificatul verde au o libertate mai mare de circulație și nu sunt vizați de multe dintre noile măsuri. În caz contrat, cei care nu se vaccinează, nu pot dovedi că au fost infectați sau nu au un test negativ, trebuie să știe că nu mai pot rezolva problemele lor cu mașina.

Mai exact, reprezentanții Registrului Auto Român au anunțat că posesorii de mașini care nu au certificat verde au interzis în sediile și reprezentanțele RAR din întreaga țară. Astfel, cei care au de rezolvat ceva aici, trebuie să se pregătească din timp cu un test PCR sau antigen negativ, să prezinte certificatul de vaccinare sau să dovedească faptul că au avut deja covid.

“Stimați clienți, prin urmare, vă aducem la cunoștință că accesul în sediile și reprezentanțele RAR din întreaga țară va fi permis, timp de 30 de zile, DOAR în baza certificatului verde care atestă fie vaccinarea, fie testarea de tip RT-PCR sau antigen cu rezultat negativ, fie trecerea prin boală în ultimele 180 de zile.

Ne prezentăm scuzele pentru inconveniente și vă stăm la dispoziție atât telefonic cât și on-line pentru orice problemă care privește activitatea cu clienții a Registrului Auto Român”, a transmis Registrul Auto Român (RAR).

Doar cu certificat verde în instituții

Comitetul Național pentru Situații de Urgență au decis că accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, operatorilor economici, care funcționează în clădiri de birouri private, să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

Astfel, dacă vrem să mergem la la bancă, ANAF, RAR, Poliţie, ministere, primării sau orice altă instituție sau companie cu peste 50 de angajați, trebuie să avem la noi certificatul de vaccinare. Măsura s-ar aplica şi la Poştă, dar şi la serviciile de Evidenţa Populaţiei, pentru românii care trebuie să depună sau să ridice acte. În plus, și multe dintre spitale au peste 50 de angajați, ceea ce înseamnă că regula s-ar putea aplica și acolo.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *