Aproape 50 de migranți, ascunși în nouă camioane, au încercat să treacă ilegal granița

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit 46 de migranţi din Afganistan şi Iran, care au încercat să iasă din ţară ilegal, ascunşi în nouă camioane cu mărfuri, cu intenţia de a ajunge în ţări din Spaţiul Schengen.

Joi dimineaţă, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I, într-un camion condus de un bulgar, care transporta sticle de vin în Suedia, au fost găsiţi şase străini.

“Cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan şi Iran, cu vârste cuprinse între 11 şi 28 de ani, solicitanţi de azil în România”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad.

 De asemenea, în PTF Nădlac II, poliţiştii de frontieră au descoperit migranţi în opt camioane verificate la ieşirea din ţară, conduse de şoferi români, turci şi un bulgar. Şoferii transportau polistiren, cabluri de oţel, plăci de pal, piese auto, role de plastic şi piese metalice pentru firme din Slovenia, Cehia, Franţa, Italia şi Ungaria. În remorci, printre mărfuri, se aflau 40 de migranţi din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 29 de ani şi care sunt solicitanţi de azil în ţara noastră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.