Armata Română a rămas în pană de șoferi, din cauza salariilor extrem de mici: „Nu găsești oameni nici dacă tragi cu tunul”

Criză de șoferi în Armata Română. Posturile nu sunt deloc atractive din cauza remunerațiilor foarte mici.

Armata Română se luptă cu o criză uriașă de șoferi. Din cauza salariilor mici, posturile nu sunt deloc atractive.

Generalul (r.) Cătălin Tomescu, fostul șef al Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est al NATO de la Sibiu, spune că situația este foarte dificilă pentru că salariile sunt mici, de la 600-700 de euro pe lună. Acesta susține că situația este asemînătoare și în domeniul cyber.

„Știți care e una din specializările din Armata României unde nu găsești oameni nici dacă tragi cu tunul? Șoferul soldat cu salarii de 3.000 de lei. Nu dau nume pentru că nu e elegant, dar sunt oameni care au plecat, s-au dus la diferite companii care le oferă pe loc 5.000 de lei lunar în mână. Și atunci ce ai mai intra într-un sistem în care oricum au numeroase restricții și program de Armată și să nu mergi să conduci o basculantă pe un salariu aproape dublu? Salariile au rămas pe loc iar societatea evoluează. Uitați-vă și la inginerii de IT pe care îi pregătește Academia Tehnică. După 2-3 ani vin „balaurii” (n.r. – marile companii) și întreabă ce salariu primești la Armată? 3.800 de lei lunar! Acesta e un salariu de IT-ist care luptă în cyber defence. Evident că primesc salarii de 2.000 de euro în privat. Pleci imediat, nici nu mai negociezi”, 

a explicat generalul (r.) Tomescu la Antena 3.

Anul trecut, în toamnă, Ministerul Apărării Naționale a anunțat că e în căutarea a sute de șoferi profesioniști pentru camioanele și transportoarele blindate deținute de Armata Română.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *