Armata Rusiei a ajuns la 500 de km de România! Anunţ oficial din Ucraina

Forţe ruse au pătruns în regiunea Kievului dinspre Belarus pentru a efectua un at.ac cu rachete Grad asupra unor ţinte militare, a anunţat joi Serviciul ucrainean de pază a frontierei într-un comunicat, citat de AFP.

Un jurnalist al France Presse a constatat prezenţa mai multor elicoptere fără însemne de identificare zburând în grup la joasă altitudine deasupra unei suburbii a Kievului, capitala ucraineană.

Rusia a lansat joi dimineaţă o operaţiune militară la scară mare împotriva Ucrainei, sub pretextul de a apăra persoanele din estul Ucrainei de „abuzuri” şi „genocid” din partea guvernului ucrainean.

Zelenski decretează mobilizarea generală în Ucraina în contextul războiului cu Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a decretat joi mobilizarea generală a trupelor ucrainene în contextul războiului declanşat de Rusia împotriva ţării.

Proiectul de lege privind aprobarea decretului preşedintelui Ucrainei ”Cu privire la mobilizarea generală” a fost înaintat spre adoptare Radei Supreme a Ucrainei (Parlamentul), a anunţat legislativul pe contul său oficial de Telegram, relatează EFE.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *