Atenție șoferi: Hoții de camioane au o nouă metodă pentru furturile din camioane

Inventivitatea infractorilor nu cunoaște limite. Aceștia nu sunt descurajați nici de metodele noi de monitorizare, nici de prezenta unor bariere la intrarea în parcare – de acest lucru s-a convins recent un șofer de camion într-o parcare de pe A2, în Germania.

Incidentul s-a petrecut, mai exact, în parcarea de lângă Lippetal; hoții au acționat rapid, folosind niște instrumente noi – aşa-numitele “tarpaulin rifles”, sustrăgând echipamente audio Sonos din remorcă în valoare totală de 100.000 de euro, informează portalul german de știri Westdeutscher Rundfunk.

Teoretic, o astfel de informație nu ar surprinde pe nimeni, dar să nu uităm faptul că incidentul s-a întâmplat într-o parcare păzită, monitorizată cu camere și dotată cu un gard înalt și o poartă la intrare. Reprezentantul politiei locale, Wolfgang Lückenkemper, a declarat că, din păcate, infractorii nu se tem de astfel de obstacole, dezvoltând metode “creative” pentru a le eluda.

În cazul de față, aceștia au pătruns în parcare cu un camion și au ieșit tot cu un camion, nestârnind nicio suspiciune personalului parcării sau celorlalți șoferi, și au acționat rapid, pe timpul nopții.  

Politia germana încă îi caută pe infractori, solicitând celor care pot oferi orice informație să contacteze biroul local la numerele de telefon +49 02921/91000.

Furturile cargo sunt o adevărată problemă pentru transportatori

Conform datelor furnizate de TAPA, în Germania are loc un furt dintr-un camion la fiecare 20 de minute – o statistică deloc liniștitoare. Problema furturilor cargo este atât de mare în Germania, încât politia locală a decis să aloce resurse suplimentare dezvoltării unui proiect special destinat combaterii acestui tip de infracțiune.

Noua divizie care se va ocupa de prevenirea și combaterea furturilor din camioane se numește “Cargo” și este deja activă.

Astfel, un nou grup de anchetatori a fost înființat în luna martie a anului trecut in cadrul Departamentului de Poliție din Saxonia-Anhalt, proiect fiind ulterior extins pentru a cuprinde mai multe regiuni: Saxonia, Renania de Nord-Westfalia, Brandenburg și Saxonia Inferioară.

Parteneri din Polonia, Cehia, Olanda, Franța, Danemarca și Suedia colaborează cu autoritățile germane în cadrul proiectului Cargo. De asemenea, grupul are sprijinul Europol” – informează portalul german de transport DVZ.de.

Zonele “fierbinți” sunt situate în apropierea graniței de est

Potrivit autorităților, hoții acționează frecvent la granița cu Polonia iar cele mai multe incidente au fost înregistrate pe autostrăzile germane A2, A7, A9, A14 și A38.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *