Au copiat MCV-ul Romanesc si l-au numit Lada Largus. Stai sa vezi insa ce rezistenta are. VIDEO

Dacia Logan MCV este o mașină foarte populară în mai multe țări europene, dar și pe alte continente. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că unii s-au gândit să o cloneze și să lanseze propria iterație, după cum se poate vedea în clipul de mai sus.

În funcție de generația din care faci parte, brandul Lada s-ar putea să fie o himeră pentru tine, dar la un moment dat a fost foarte popular printre români. Mai mult decât atât, în forma sa actuală, compania are o legătură directă cu Dacia de la Mioveni.

Ca referință, deși la bază este un brand rusesc produs de AvtoVAZ, la fel ca Dacia, este deținut de grupul francez Renault. Legătura dintre Dacia și Lada s-a strâns și mai mult în ianuarie 2021, când Renault a decis să incorporeze cele două branduri într-o singură entitate de business, o singură divizie din cadrul gigantului. În consecință, formularea clonă de Dacia Logan MCV nu este o ofensă și nici nu a fost realizată în mod ilegal.

Dacia Logan MCV și Lada Largus, aceeași mașină

În mod autentic, designul celor două autoturisme Lada Largus și Logan MCV a ieșit din mâinile acelorași oameni. Diferența este că modelul românesc a mai suferit niște upgrade-uri de-a lungul anilor, iar Largus a fost construit pornind de la prima generație de Logan și a rămas așa.

În încercarea de a afla cât de rezistent este Loganul rusesc, băieții din spatele unui canal de YouTube din Rusia au făcut un test foarte interesant cu bolidul. Au simulat într-o manieră cât se poate de autentică un impact lateral puternic cu un stâlp de beton.

Efortul din spatele inițiativei a fost însă unul mai mare decât te-ai fi așteptat deoarece centrul de greutate este deplasat foarte mult spre față, iar posteriorul este neobișnuit de ușor. În orice caz, maşina a fost pusă până la urmă pe o platformă, care se mişca pe calea ferată şi i s-a organizat un impact lateral la viteza de 57 km/h cu un stâlp. Concluziile le poți trage din clipul de mai sus, dar având în vedere că această clonă de Dacia Logan nu are airbag-uri laterale, în cazul unui impact real, pasagerul din dreapta nu ar fi supraviețuit.

Vezi că poți activa subtitrare automată în engleză sau română din dreapta jos a ferestrei de redare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *