Autobuze electrice produse de MAN, testate pe străzile din București, Cluj-Napoca și Timișoara

Autobuze electrice produse de MAN (brand al grupului VW) sunt testate pe străzile din București, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea și Timișoara, în cadrul unui turneu national de prezentare a unui nou model cu emisii zero destinat transportului public de pasageri.

Primăriile mai multor orașe din România au achiziționat autobuze electrice de la MAN, producător deținut de Volkswagen. 

Reprezentanții MAN în România derulează în această perioadă un turneu de prezentare a unui nou model de autobuz electric pentru transportul public, potrivit publicației profit.ro. 

Orașele în care companiile de transport pot testa direct în trafic noile autobuze sunt cele care au deja contracte de achiziție pentru astfel de mijloace de transport în comun.

Autobuzul disponibil pentru testare, în România, are 12 metri și este dotat cu un pachet de baterii cu o capacitate de 480 kWh, 3 uși acționate electric, dintre care două au control automat, precum și faruri LED. 

În funcție de model și de condițiile de operare (trafic, condiții meteo, etc), autonomia este cuprinsă între 200 și 270 km, pe toată durata de viață a bateriei. Versiunea pe care MAN a adus-o în România este produsă în Polonia. 

Via profit.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *