Autospeciala de pompieri care a trecut prin fața unui tren era în misiune. Manevra l-ar putea costa locul de muncă pe șofer

Manevră extrem de riscantă făcută de șoferul unei autospeciale a pompierilor, la o trecere de cale ferată din Câmpia Turzii! Vehiculul a trecut „la mustață” prin fața unui tren care a frânat în ultimul moment!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a deschis o anchetă internă și a anunțat poliția.

 

Imaginile au fost filmate de un angajat, responsabil în siguranța circulației feroviare, chiar la trecerea la nivel cu cale ferată din Câmpia Turzii. Autospeciala pentru stingerea incendiilor trece razant prin fața trenului interregio Cluj- Bucuresti Nord. Mecanicul de locomotivă a avut prezență de spirit și a acționat frâna de urgență. Numai câteva secunde au făcut diferența. În autospecială se aflau șoferul și patru colegi.

Șoferul autospecialei are o vechime în muncă de 17 ani. Șefii lui au transmis că întreaga echipă era în misiune. Autospeciala, cu semnalele acustice și luminoase pornite, se grăbea să ajungă la o casă cuprinsă de flăcări. Chiar și așa, soferul era obligat, potrivit codului rutier, să oprească la trecerea semnalată cu crucea Sfântului Andrei și să se asigure. Angajatul ISU este acum cercetat disciplinar.

 

Andrei Biriș, purtător de cuvant ISU Cluj: „O altă măsură dispusă a fost înlocuirea din serviciu a conducătorului auto al autospecialei de intervenție, iar până la finalizarea verificărilor acesta nu va mai fi planificat în serviciul operativ. De asemenea, șoferul autospecialei va fi supus unui evaluări psihologice.” În acest caz au fost sesizați și polițiștii. Reprezentanții CFR au transmis că nimeni din tren nu a avut de suferit în urma frânării puternice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *