Avertismentul unui polițist rutier din Brașov: De fiecare dată când controlez câte un TIR și îl găsesc pe șofer cu un alt card, de tot atâtea ori se lasă cu amendă

Polițistul rutier brașovean Daniel Zontea, cunoscut în mediul online pentru mesajele sale de încurajare a siguranței în trafic, dar și pentru pozițiile privind statutul profesional, a transmis un nou avertisment participanților la trafic, de această dată adresat șoferilor de TIR. Agent șef Daniel Zontea, din cadrul Biroului Rutier Brașov, le-a explicat acestor șoferi de ce nu vor scăpa doar cu un avertisment, dacă îi găsește cu nereguli la aparate, postarea venind la doar câteva zile de la accidentul teribil din Iași – în care a fost implicat un camion în tahograful căruia autoritățile au descoperit cardul altui șofer – accident în urma căruia șapte persoane și-au pierdut viața.

„Lângă această cruce, chiar în acest loc, mâine vor mai apărea încă șapte. Șapte cruci = șapte vieți = șapte familii. Haideți să lăsăm crucile în cimitir și câmpurile curate! #ConducețiPrudent #DrumuriÎnSiguranță”, scria, pe contul de Facebook, polițistul rutier Daniel Zontea marți, 1 februarie, postare ilustrată cu o fotografie de la accidentul din Iași, soldat cu pierderea a șapte vieți.

Vineri au apărut noi informații în cazul teribilului accident de la Bălțați, Iași, informații care l-au făcut pe polițistul rutier să declare public, pentru toți șoferii de camion cu nereguli, că nu vor scăpa doar cu un avertisment.

Mihai Alecu, de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – ISCTR, a explicat pentru Gândul că în tahometru a fost găsit un card al unui alt șofer, iar potrivit presei locale, cardul ar fi fost chiar al fiului primarului din Dumești. Primarul comunei Dumești, Mihai Cocoveică, a confirmat că șoferul de 30 de ani, Andrei Radu, bănuit de producerea accidentului, a împrumutat camionul pe care îl conducea de la firma Agro Trans, deținută chiar de fiica primarului. În dimineața fatidicului accident, Radu Andrei se ducea să aducă un tir cu balast. „Am fost contactați de Poliție în ziua producerii accidentului, am constatat legalitatea transportului, dar aparatul tahograf era deteriorat. L-am luat la sediu, am extras cartela și era pe numele unui altui conducător auto”, a declarat Mihai Alecu pentru Gândul.

Amendă de mii de lei

În postarea de vineri, Daniel Zontea explică de ce va aplica mereu amendă tiriștilor pe care îi va găsi cu nereguli.

Și chiar s-a ținut de cuvânt. Contactat de Gândul agentul rutier a declarat, sâmbătă, că tocmai aplică o astfel de amendă: „Chiar acum îi scriu o amendă unui șofer de TIR pe care l-am găsit cu magnet, iar amenda pe care o va primi va fi de 9.000 de lei”, a spus Daniel Zontea, atașând și o fotografie ilustrativă.

Este vorba despre raportul tahograf de control, unde se vede că șoferul apare că este la odihnă (camionul este parcat), dar, în realitate, acesta conducea camionul, alături de magnetul cu care a păcălit aparatura de înregistrare a datelor de conducere și odihnă.

Citește articolul complet pe gandul.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *