Banca Transilvania vinde o mașină de lux pe bani de nimic. Ce s-a întâmplat și cât costă

Nu de puține ori am auzit de licitații făcute de bănci cu diferite lucruri de valoare, după o executare silită. Acestea pot varia, de la apartamente, bunuri de valoare, și până la automobile. Toate acestea au fost și sunt vândute în ideea ca banca să-și recupereze banii împrumutați unui client. Printre băncile care au decis recent să scoată la licitațiie valori se numără și Banca Transilvania

Executările silite ale băncilor din România
În ultimii ani au crescut procedurile de executare silită în România. Multe dintre acestea au venit pe fondul incapacităților de plată, fie că vorbim de persoane fizice, fie de persoane juridice. Marea lor majoritate vin în urma unor împrumuturi mari făcute de diverșii clienți ai băncilor și imposibilitatea onorării datoriilor. Odată a sumelor împrumutate și, implicit, a dobânzilor aferente creditelor făcute.

Atât persoanele fizice, cât și cele juridice, mai ales în 2020 din cauza crizei, s-au văzut și mai îngropați în datorii către bănci. Deși guvernul aproba o păsuire a datornicilor, ordonanța s-a aplicat asupra ratelor la credite, nu și asupra dobânzilor. Acestea din urmă, acumulându-se, au mărit sumele datorate băncilor, astfel ajungându-se în incapacități de plată.

Majoritatea băncilor românești au astfel de situații cu datornicii, iar procedura de executare silită fiind o formă de recuperare a datoriilor acestora. Ulterior, prin licitații publice, băncile scot la vânzare diferitele valori puse sub sechestru. De obicei vânzările se fac la cel puțin jumătate din valoarea reală a bunului sechestrat.

Printre băncile care scot des la vânzare, în urma executărilor silite, se numără și Baca Transilvania, care anunță scoaterea la licitație a unor valori recuperate de la cleinții datornici.

Banca Transilvania scoate la vânzare un bolid de lux
Banca Transilvania scoate la vânzare, în umra procedurilor de executare silită, un bolid delux. Conform datelor publice de licitație, Banca Transilvania scoate la licitțaie un Volkswagen Phaeton. Mașina, un bolid de lux, Volkswagen Phaeton, este un sedan de lux de dimensiuni mari fabricat de producătorul german de automobile Volkswagen, descris de Volkswagen drept vehiculul lor „de clasă premium”. Modelul scos la licitație de Banca Transilvania este din 2008, diesel V6, cu 247.228 de km rulați. Conform caietului de licitație, mașina este scoasă la vânzare la prețul de 14,310 de lei fără TVA.

Volkswagen Phaeton, mașina premium a producătorului german
Bolidul premium, Volkswagen Phaeton a fost conceput de Ferdinand Piëch, pe atunci președinte al grupului Volkswagen. Piëch a dorit ca inginerii Volkswagen să creeze o mașină care să depășească liderii pieței germane de prestigiu, Mercedes-Benz și BMW. Decizia de a produce acest model a fost, în parte, un răspuns la decizia Mercedes de a concura direct cu Volkswagen pe piața europeană cu clasa A low cost și BMW cu lansarea BMW Seria 3 Compact low cost.

Grupul Volkswagen are deja un concurent direct pe segmentul luxos de dimensiuni complete, Audi A8. Modelul Phaeton a fost destinat să fie mai mult o limuzină orientată spre confort, precum Mercedes-Benz S-Class și Lexus LS.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *