Beat și fără permis, a făcut praf o stație de carburanți, un Logan dar și BMW-ul din dotare!

Un tânăr șofer a reușit să „impresioneze“ asistența, mai ceva decât o fac profesioniștii la popice, biliard sau, dacă doriți, cascadorii din filmele lui Sergiu Nicolaescu.

După ce a consumat ceea ce doar el știe iar polițiștii, cel mai probabil, vor încerca să înțeleagă din valorile aparatului etilotest, tânărul de doar 21 de ani a urcat la volanul autoturismului marca BMW, pe semne unul din modelele care au cai mulți putere sub capotă.

Fac aici o paranteză. Este cunoscut faptul că BMW este un autoturism cu „tracțiune spate“ în exprimare liber consimțită sau cu transmisie a puterii pe puntea spate (asta dacă nu vorbim de un x-drive), un automobil sprinten, care accelerează foarte bine, la modele M sau Alpine am putea spune că turometrul și dinamica acestor autovehicule devin chiar brutale. Știu ce scriu pentru că am avut pe mână astfel de autovehicule, deci nu vorbesc ca să mă aflu în treabă.

Am făcut această paranteză pentru a înțelege odată pentru totdeauna și cei care se întreabă mereu și mereu „dar cum a fost posibil să facă așa ceva?“ faptul că o mașină puternică de acest gen și un șofer beat sau în stare de ebrietate n-o să facă niciodată casă bună, ci eventual un cavou.

Din (ne)fericire, eroul din poveste care, cu certitudine, nu are cei mai buni prieteni, pentru că altfel unul dintre aceia i-ar fi „împrumutat“ până a doua zi cheia bolidului, deci omul, luat la bord c-așa-i de sărbători – explicație care nu prea ține la oamenii legii – a pornit în trombă pe bulevardele municipale din Caransebeș și a pierdut controlul volanului în dreptul stației de carburanți Mannheim Oil, s-a răsturnat, a lovit o Dacie Logan și a reușit să pună la pământ și acoperișul clădirii respective. Important este că tânărul a scăpat cu răni ușoare în urma peripeției, una pe care, cu siguranță n-o va uita prea curând.

Dar să vedem ce au reținut polițiștii, în urma „cascadoriei“ de la Caransebeș, cei care confirmă că a fost vorba de alcool în evenimentul petrecut la Mannheim-Oil:

Este vorba de un bărbat de 21 de ani, care a consumat alcool și care în urma accidentului a fost rănit ușor.

Polițiștii efectuează cercetări pentru: conducere de fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului“, ne-au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.  Alte persoane ne-au transmis că aparatul etilotest a indicat la testare o valoare de 0,80 mg/l alcool în aerul pur expirat.

Deci nu doar că a reușit să facă praf stația Mannheim-Oil, ci s-a lipit și de un dosar penal la doar 21 de ani.

Într-o seară de Crăciun, mă întreb și eu dacă cumva, undeva, cândva, cineva nu și-a făcut cu adevărat datoria în raport cu educația acestui tânăr sau e doar o rătăcire pe care o regretă acum și pe care sigur nu o va mai repeta? Ori să mai fi consumat conducătorul auto și-n alte ocazii, doar că ulciorul nu merge de multe ori la apă? Rămân teme de reflecție pentru cei care au de luat o decizie atunci când au pus gura pe alcool, fie că vorbim de bere, cognac, vodkă, whisky sau șampanie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *