Benzina şi motorina vor deveni un lux pentru mulţi şoferi. Plafonarea prețurilor la carburanți mai aşteaptă

Fie trecem pe electric, fie ne facem abonamente la mijloacele de transport în comun. În curând, benzina şi motorina vor deveni un lux pentru mulţi şoferi.

Motorina standard se apropie şi ea de pragul de 7 lei, după ce benzina l-a depăşit cu mult, în câteva zile. Estimările analiştilor sunt foarte pesimiste. Mergem spre opt lei, mai ales că tensiunile de la graniţa cu Ucraina urcă preţul barilului. Cât despre măsuri? Mai aşteaptă. Miniştrii se contrazic când vine vorba de plafonare, iar la accize nu umblă nimeni.

4 bani şi câteva zile până când un litru de motorină va ajunge să coste 7 lei. În prezent, la cele mai scumpe benzinării din capitală, se vinde cu 6 lei şi 96 de bani.

4 bani şi câteva zile până când un litru de motorină va ajunge să coste 7 lei. În prezent, la cele mai scumpe benzinării din capitală, se vinde cu 6 lei şi 96 de bani.

Motorina, aproape de 7 lei

Şi un plin de benzină este mai scump cu 25 de lei, asta după ce benzina standard a depăşit pragul de 7 lei şi în unele staţii de alimentare se vinde şi cu 7 lei şi 14 bani.

Pentru a stopa creşterea preţurilor carburanţilor de la o zi la alta, Ungaria a decis plafonarea preţurilor la pompă la 1 euro şi 50 de cenţi, timp de trei luni. O astfel de măsură aplicată şi la noi ar putea veni cu impunerea unei limite pe consum, spun analiştii.

Plafonarea la carburanţi mai aşteaptă

În timp ce ministrul Economiei spune că a fost discutată şi în cadrul Guvernului, ministrul Energiei nu ştie despre o astfel de discuţie. Dar, ne linişteşte el, oficialii urmăresc preţurile la pompă.

Scumpirile carburanţilor au fost generate, printre altele, şi de preţul petrolului care a depăşit 90 de dolari pe baril, dar şi pentru că de la 1 ianuarie Guvernul a decis să majoreze accizele la carburanţi.

Într-un interviu acordat Reuters, analistul David Roche a avertizat că, pe fondul tensiunilor de la graniţa Ucrainei, preţul barilului ar putea ajunge la 120 de dolari. Un dezastru pentru economia globală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *