Bloc de locuințe, spulberat de o rachetă în Kiev. Bilanțul victimelor. Rusia neagă atacul: „Defecțiune a sistemului ucrainean” VIDEO

Imagini șocante din inima războiului dintre Ucraina și Rusia. O rachetă rusească a lovit din plin un bloc de 15 etaje din orașul Kiev, spulberând clădirea. Salvatorii au făcut tot posibilul pentru a-i scoate pe oameni de sub dărâmături. Câte victime sunt în total. Presa ucraineană vorbește despre atacurile rușilor.

Bloc cu 15 etaje din Kiev, spulberat de o rachetă rusească

UPDATE ora 18:35: Conform sursei Sky News, două persoane și-au pierdut viața în urma exploziei de sâmbătă, de la Kiev. Primele știri despre incident nu au prezentat pierderi de vieți omenești.

Ulterior, Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina a confirmat două victime. Alte 6 persoane au fost rănite grav. Conform sursei, 80 de rezidenți au fost evacuați. Racheta a atins 5 etaje din blocul de locuințe.

„Apartamentele dintre etajele 16 și 20 ale clădirii au fost avariate, iar șase apartamente au fost complet distruse”, a declarat purtătoarea de cuvânt Svetlana Vodolaga.

UPDATE ora 13:18: O sursă din Ministerul rus al Apărării, citată de RIA Novosti, susține că blocul din Kiev de 15 etaje ar fi fost lovit de o rachetă ucraineană. Aceasta susține că imaginile și daunele indică impactul unei rachete antiaeriene. Ar aparține sistemului antiaerian Buk.

Sursa menționată susține că 3 lansatoare de apărare antiaeriană Buk-M1 ale Ucrainei au fost dislocate pentru a apăra aeroportul Zhuliany. Defecțiunea invocată de sursă ar fi fost cauzată de lipsa de întreținere sau îmbătrânirea echipamentelor.

Acest lucru este clar vizibil în videoclip. Este evident că, în timpul respingerii unui atac nocturn cu rachetă asupra infrastructurii militare a Forțelor Armate ucrainene, a avut loc o defecțiune a sistemului ucrainean de ghidare aeriană a rachetelor cu rază medie de acțiune Buk-M1.

Sistemul de apărare și racheta au lovit colțul unei clădiri rezidențiale”, afirmă sursa pentru RIA.

VIDEO AICI

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *