Bonus de 1.200 de euro pentru șoferii de CAMION care se angajează până pe 30 septembrie în UK

Cel mai mare lanț de supermagazine alimentare din Marea Britanie, Tesco, oferă șoferilor de camioane un bonus de angajare de 1.000 de lire sterline (1.170 de euro), pe fondul unei penurii cronice de șoferi din industrie.

Și Morrisons, numărul 4 în clasament, a anunțat că pune la punct scheme de instruire a personalului pentru a deveni șoferi de camioane.

Presa și rețelele sociale au difuzat fotografii cu numeroase magazine care aveau rafturi goale în lipsa mărfurilor care trebuia livrate de TIR-urile de aprovizionare.

Asociația rutieră de transport (RHA) a estimat că există o lipsă de 100.000 de șoferi de TIR în Marea Britanie.

RHA a declarat că aproximativ 30.000 de teste de conducere TIR nu au avut loc anul trecut din cauza pandemiei de Coronavirus și a adăugat că o penurie “istorică” de șoferi a fost agravată de modificările regulilor de imigrație după Brexit.

Mai recent, șoferilor cărora li s-a spus să se autoizoleze după ce au fost anunțați de aplicația NHS Covid după un contact cu o persoană infectată, se adaugă, de asemenea, la problemă.

Concernul petrolier BP a fost nevoită să închidă temporar mai multe benzinării în Marea Britanie din cauza lipsei de aprovizionare cu benzină fără plumb și motorină. Unele consilii locale nu au putut ridica gunoiul din cauza lipsei șoferilor. (g4media)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *