Britanicii regretă că au ieșit din UE: Este o criză severă de șoferi de camioane

Trebuie făcut „mult mai mult” pentru a rezolva criza din sectorul transporturilor, spune guvernul, în condițiile în care un sondaj arată că marea majoritate a populației blamează BREXIT.Guvernul britanic ia în calcul eliberarea de vize de urgență șoferilor de camioane din UE.Șefii din transporturi spun că eliberarea de vize de urgență nu-i va ajuta cu nimic.S-a impus deja o limită de 30 de lire pentru combustibil, cu excepția camioanelor și a autovehiculelor de urgență.Șefii din domeniul transporturilor au avertizat că schema de urgență a guvernului britanic de a acorda vize temporare pentru mii de șoferi de camion este insuficientă pentru a rezolva dilema lanțului de aprovizionare al Marii Britanii și este puțin probabil să îi atragă în țară, anunță TheGuardian.

Reprezentanții premierului britanic, Boris Johnson, din Downing Street au anunțat sâmbătă seară că 5.000 de șoferi de camion și 5.500 de muncitori din industria avicolă vor fi adăugați la un program de vize până la Crăciun pentru a ajuta industria alimentară și cea a combustibililor să facă față penuriei.

În momentul în care planurile au fost anunțate în mod oficial, Marco Digioia, șeful Asociației Europene a Transportatorilor Rutieri, ce reprezintă peste 200.000 de societăți de transport rutier de pe tot continentul, a afirmat pentru Observer că „ar fi nevoie de mult mai mult” în comparație cu o relaxare temporară a normelor de imigrare. „Există un deficit de șoferi în întreaga Europă”, a precizat directorul general. „Nu sunt sigur câți ar vrea să meargă în Marea Britanie”.

Potrivit lui Andrew Opie, de la British Retail Consortium, limita impusă la 5.000 de locuri de muncă „nu va face mare lucru pentru a atenua deficitul actual”.

Potrivit Digioia, veniturile șoferilor europeni sunt, în medie, mai mari decât în Regatul Unit, noile legi ale UE au îmbunătățit condițiile de muncă, iar miliarde de euro au fost alocate pentru a finanța parcările și pentru a ajuta întreprinderile.

„Marea Britanie nu are acces la așa ceva”, a afirmat acesta. „Tentarea șoferilor europeni să se întoarcă în Marea Britanie când trebuie să se confrunte și cu realitatea controalelor vamale și de frontieră, cu toate incertitudinile legate de BREXIT… Trebuie să fim realiști.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.