Butonul ascuns din fiecare mașină care reduce consumul de benzină sau motorină. Șoferii nu-l folosesc, din păcate

Butonul ascuns din fiecare mașină care reduce consumul de benzină sau motorină! Unul din subiectele de discuție din aceste luni este prețul la carburanți. Criza acestui an a dus la majorări fără precedent, atât la benzină, cât și la motorină. Șoferii deja golesc portofelele. Dar, conform unor specialiști, există butonul ascuns din fiecare mașină care reduce consumul de benzină sau motorină. Culmea e, mai spun specaliștii, că ș oferii nu-l folosesc, din păcate.

Criza și efectele ei asupra carburanților în 2022

În timp ce Rusia joacă dur cu aprovizionarea cu gaz a Europei, continentul se confruntă cu un viitor energetic îngrijorător. Și nu este singurul. De luni de zile, prețurile foarte mari ale gazelor naturale și ale petrolului fac ravagii în întreaga lume. Experții avertizează că nu se întrevede un sfârșit atâta timp cât războiul din Ucraina continuă.

Din Ecuador până în Africa de Sud, penuria de combustibil și întreruperile de curent au aruncat țările dependente de importuri în turbulențe economice. A lăsat guvernele disperate să caute soluții de rezolvare.

În Sri Lanka, care se clătina deja sub crizele din ce în ce mai mari, penuria acută și cozile care durează zile întregi au forțat autoritățile să emită ordine de lucru de la domiciliu.

Pakistanul a recurs la scurtarea săptămânii de lucru pentru a reduce presiunea cauzată de întreruperile prelungite de energie electrică, în timp ce Panama a fost zguduită de demonstrații din cauza creșterii prețurilor.

Piețele erau deja tensionate înainte ca Rusia să invadeze Ucraina. Aceste efecte erau ca urmare a unei combinații de pandemie, a încetinirii lanțului de aprovizionare și a șocurilor climatice.

Acest lucru a fost agravat de reducerea exporturilor de gaz rusesc. Acum, pe măsură ce căldura extremă alimentată de schimbările climatice adaugă și mai mult combustibil la foc, aceste provocări nu au făcut decât să se adâncească.

Criza dezastruoasă din 1970

Ultima dată când lumea s-a confruntat cu o criză dezastruoasă de energie, deși numai pentru petrol, a fost în anii 1970. Este momentul în care OPEC a impus un embargo care a provocat un șoc în industria petrolieră.

Aceași criză a dat naștere Agenției Internaționale a Energiei (AIE). În același timp, a împins statele industrializate să dezvolte rezerve strategice pentru a se pregăti pentru viitoarele întreruperi ale aprovizionării.

Însă multe economii de piață emergente și țări cu datorii nu dispun nici azi, în 2022, de aceeași rezervă, ceea ce le expune în mod special la orice perturbări.

Specialiștii vorbesc despre butonul ascuns din fiecare mașină care reduce consumul de benzină sau motorină

Toate aceste aspecte menționate anterir, se reflectă clar în prețul carburanților. Din Ecudoadr și până la Sofia, prețurile la benzină și motirină au crescut peste tot în lume.

Producătorii de mașini, și poate părea premonitoriu dacă vreți, cu ceva vreme în urmă luau decizia de a monta un device pe autoturisme, spun specialiștii.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.