Butonul de la mașină care te ajută să nu fii orbit de lumina din trafic. Truc util pentru șoferii de noapte

Mulți șoferi se plâng că, noaptea, când sunt implicați în trafic, sunt orbiți de lumina de la faza scurtă sau faza lungă a autoturismelor. Dacă și tu ești unul dintre aceștia, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică cum poți scăpa de această problemă cu ajutorul unui buton secret.

Și tu ești orbit de faza scurtă sau lungă de la mașină?

Autoturismele prezintă diverse funcții, despre care mulți șoferi români habar nu au. Unele dintre ele pot să fie activate prin simpla accesare a unui buton secret de la mașină. În acest fel poți scăpa, de exemplu, de intensitatea luminii de la farurile șoferilor, pe timp de noapte.

Mulți participanți la trafic se plâng că, mai ales pe timp de noapte, sunt orbiți de fazele scurte sau lungi ale șoferilor. Această problemă poate fi rezolvată, dacă știi ce buton secret să accesezi. Se află chiar sub ochii tăi, la nivelul parbrizului, însă probabil nu i-ai dat importanță până acum.

Cum poți rezolva problema cu ajutorul unui buton

Puțini români știu, însă există mașini care prezintă la oglinda retrovizoare, amplasată la mijlocul parbrizului, un buton foarte util. Odată apăsat, acest buton modifică poziția oglinzii interioare în așa fel încât și unghiul în care se va reflecta lumina ce ajunge pe ea va fi diferit.

După ce se apasă butonul de sub oglinda retrovizoare, șoferul poate să conducă liniștit noaptea, fără să își facă griji că va fi orbit de lumina de la farurile celorlalți participanți la trafic. Oglinda și-a modificat poziția în așa fel încât lumina de la fazele mașinii nu mai poate să orbească.

Ce alte funcții ascunse poți accesa la mașina ta

Butoanele secrete ale unei mașini sunt multe la număr. Puține sunt cunoscute de șoferi. Dacă le-ar cunoaște funcționalitatea, mulți participanți la trafic ar putea să se bucure de o experiență de șofat mult mai plăcută și confortabilă decât de obicei.

De exemplu, există un buton pe cheile de la mașină – cel de deblocare a autoturismului – care, dacă îl ții apăsat câteva secunde, va deschide simultan toate geamurile. Această funcție este foarte utilă în lunile sezonului cald, când vrei să aerisești autoturismul înainte de a te urca în el.

Butonul cu care dezgheți rapid geamurile la mașină

Un alt buton de la mașină ajută la o altă funcție. Chiar dacă sezonul rece din perioada curentă este aproape de final, este posibil ca în unele dimineți șoferii să mai aibă parte de geamuri înghețate la autoturism. Se poate scăpa rapid de această problemă, dacă se accesează un singur buton.

Poți dezgheța parbrizul sau celelalte geamuri ale mașinii tale prin simpla activare a butonului ventilatorului de parbriz. Dacă în setezi la intensitate maximă, stratul de gheață se va topi aproape instantaneu. Nu uita însă să setezi ventilatorul la faza inițială, după dezghețare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *