Butonul din mașină care te poate ajuta să reduci consumul de combustibil. Puțini șoferi au auzit de el

Experții au dezvăluit butonul din mașină care te poate ajuta să reduci consumul de combustibil, cu un truc simplu, pe care nu îl știu toți șoferii.

Un buton pe care îl au cele mai multe mașini moderne poate ajuta la reducerea consumului de combustibil, mai ales pentru călătorii scurte. Potrivit experților, acest buton nu va ajuta doar la reducerea cantității de combustibil consumate, dar va oferi și o călătorie mai confortabilă pentru șofer și pasageri.

Faptul că sistemul de aer condiționat din mașină poate afecta cantitatea de combustibil din mașină e un detaliu pe care îl știu mulți șoferi.

Sistemul funcționează, de obicei, prin încălzirea sau răcirea aerului extras din exterior, scrie Express. Specialiștii susțin că această metodă consumă mai mult combustibil. Mai ales în comparație cu opțiunea care permite sistemului de aer condiționat să folosească aerul din interiorul vehiculului.

Butonul din mașină care te poate ajuta să reduci consumul de combustibil

Nu toți șoferii știu că există un buton în majoritatea mașinilor. Acesta le permite să aleagă opțiunea pentru sistemul de aer condiționat pe care o preferă. Atunci când e activat, butonul prin care e reciclat aerul din mașină te poate ajuta să reduci consumul de combustibil. Astfel, sistemul nu va apela la aerul din exterior.

Butonul e localizat, de obicei, lângă sistemul care permite șoferului să aleagă temperatura din mașină.

Potrivit specialiștilor, acest buton poate ajuta atunci când vine vorba de consumul combustibilului. Același principiu funcționează și în cazul mașinilor electrice. Astfel, ele vor folosi mai puțin din baterie.

„Compresorul are nevoie de energie pentru ca sistemul de aer condiționat al mașinii să funcționeze. Așa că va folosi o cantitate mică de combustibil atunci când sistemul e activat,” a declarat Bradley Jando, din cadrul Kwik Fit.

Află de ce nu trebuie să îți încarci telefonul în mașină – care e avertismentul experților.

„Poate să crească acest consum de combustibil cu până la 10%. Și efectele sunt mai ales vizibile atunci când vine vorba de călătoriile scurte,” a continuat el, despre butonul din mașină care te poate ajuta să reduci consumul de combustibil. „Atunci când pornești, sistemul de aer condiționat trebuie să muncească din greu pentru ca temperatura din interior să atingă un nivel confortabil.”

Experții recomandă să folosești aerul condiționat doar atunci când chiar ai nevoie

Chiar dacă folosește aerul din mașină, sistemul de aer condiționat tot va consuma o cantitate în plus de combustibil. Astfel, experții recomandă să folosești acest sistem doar atunci când chiar ai nevoie.

„Nu folosi aerul condiționat decât dacă chiar trebuie, pentru că folosește din putere motorului. Și, astfel, crește consumul combustibilului,” susțin reprezentanții companiei RAC.

Află care sunt cele mai utile dispozitive pentru mașină – ce gadgeturi te pot ajuta.

„Acest lucru e valabil și pentru încălzire, și pentru răcire. Așa că încearcă să te îmbraci potrivit pentru vreme. Chiar și în mașină, dacă ești îngrijorat de consumul de combustibil,” au continuat ei.

Butonul din mașină care te poate ajuta să reduci consumul de combustibil nu te poate duce la eliminarea completă a folosirii benzinei, motorinei sau energiei. Astfel de trucuri sunt utile mai ales în contextul actual, în care prețul combustibilului a crescut simțitor. E posibil ca această creștere să continue, potrivit unor specialiști.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.