Butonul pe care șoferii nu trebuie să-l folosească niciodată în timpul călătoriilor lungi. Majoritatea românilor nu știu să-l utilizeze corect nici după 10 ani

Butonul mașinii pe care șoferii nu ar trebui să îl folosească într-o călătorie lungă, dacă doresc să evite somnolența la volan.

Avertisment pentru toți șoferii. Atunci când conduceți mașina, mai ales în condiții de aer poluat, puteți activa butonul de recircularea a aerului. Astfel, aerul din habitaclul mașinii nu se amestecă cu cel din exterior, ci este constant filtrat și purificat.

În acest fel vă puteți proteja de particulele dăunătoare, bacteriile și virușii care pot pătrunde prin ventilația mașinii. Însă, modul de recirculare nu trebuie să fie utilizat în mod constant, deoarece acest lucru duce la o scădere a oxigenului și o creștere a fioxidului de carbon în interior.

Acest lucru poate provoca oboseală, dureri de cap și scăderea concentrării. Sistemul de aer condiționat ar trebui să funcționeze cu aer proaspăt, nu cu aer recirculat.

În caz contrar, din cauza creșterii nivelului de dioxid de carbon din habitaclu, șoferul poate simți somnolență. Acest lucru este foarte periculos în timpul călătoriilor lungi.

Dacă afară nu este cald, recircularea va funcționa normal dacă deschideți puțin geamurile din spate.

Mașinile mai noi au, în general, un astfel de buton. Acestea sunt echipate cu senzori care stabilesc automat modul în care aerul circulă în cabină în funcție de condițiile din exterior și interior.

Când se folosește recircularea aerului în mașini:

vara, pe caniculăcând sunt ambuteiaje, pentru ca noxele de la mașini să nu intre în cabină.

  • Cabina se răcește mai repede când este pornit sistemul AC pe caniculă;
  • activarea recirculării reduce efortul depus de sistemul de aer condiționat și scade, implicit, consumul de combustibil;
  • Aerul poluat și mirosurile urâte de afară nu ajung în interiorul mașinii. Studiile arată că, prin recircularea aerului, se obține o reducere cu până la 20% a substanțelor poluante care ajung în mașină;
  • Filtrul de aer din habitaclu își păstrează calitățile mai mult timp;
  • În automobil pătrunde mai puțin polen, substanță la care unii oameni au alergie.

Când nu trebuie activată recircularea aerului:

  • Când plouă și este răcoare. Dacă sistemul de ventilație/AC este orientat spre parbriz și vine aer de afară, geamul nu se aburește;
  • Iarna sau când este frig afară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *