Butonul secret de care mulți șoferi nu știu că îl au la mașină. Este extrem de util mai ales pe timp de noapte

Nu toți șoferii au cunoștință despre butonul de pe oglinda retrovizoare. Totodată, puțini știu ce funcție are acest buton și ce se întâmplă dacă îl apeși.

Toate mașinile au un buton sau un comutator care ajută la reglarea oglinzii retrovizoare. Butonul este recomandat a fi folosit pentru auto-diminuare. In momentul in care oglinda este inclinata in jos veti fi in pozitia de condus de zi, iar atunci cand apășați butonul in sus treceți in pozitia de noapte.Rolul butonului despre care nu toți șoferii știu este de a reduce semnificativ unghiul asupra caruia lumina mașinilor din spate bate in oglinda si in acest fel reflexia luminii va fi mult mai slaba pe timpul nopții.

„Atunci când este activată funcția de întunecare automată, oglinda retrovizoare se va întuneca automat pentru a reduce strălucirea farurilor. Există un senzor de lumină din spate care poate detecta când un vehicul din spatele vostru își îndreaptă farurile spre oglinzile voastre. „De fiecare dată când autovehiculul este pornit, funcția de întunecare automată va fi activată”, spun specialiștii citați de ego.ro.

Activarea butonului de pe oglinda retrovizoare pentru a diminua lumina orbitoare a farurilor mașinilor care vin din spate poate fi extrem de utilă pentru conducerea pe timp de noapte căci reflexia luminii nu va mai afecta atât de tare ochii șoferului și acesta va putea conduce in siguranta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *