Butonul secret din bordul mașinii de care mulți șoferi nu știu. E foarte util, te scapă de o mare problemă

Ești un împătimit al mașinilor? Chiar și așa, este posibil să nu știi că autoturismul tău are un buton secret care se găsește pe bord. De fapt, acesta este prezent pe toate modele de mașini, dar la ce folosește? Puțini șoferi știu de existența lui. Află cum te poate scăpa de o mare problemă. De acum o să-l folosești și tu!

Puțini șoferi știu de existența acestui buton secret. Ce rol are el

În fiecare mașină, chiar și în cele fără aer condiționat, există un buton secret care se află pe bord. De obicei, el se află lângă butonul de debit de aer din vehicul.

Și acum că ai aflat unde e, hai să vedem la ce folosește butonul de recirculare a aerului. Ei bine, acesta este foarte util, mai ales pe timp de iarnă. Asta pentru că, odată apăsat, instalația de climatizare va utiliza doar aerul din habitaclu și nu va mai utiliza aerul rece de afară.

Așa se va încălzi mai repede. Cu toate acestea, după ce ai încălzit interiorul, oprește recircularea pentru că geamurile autoturismului vor începe să se aburească la interior.

La ce mai folosește butonul de recirculare a aerului?

Butonul de recirculare al aerului previne, de asemenea, ca mirosurile neplăcute din exterior să pătrundă în interiorul mașinii. Merită să reții, totuși, că acesta ar trebui să fie utilizat doar pentru o perioadă limitată. Iată cum mai poți să-ți încălzești mașina în timpul sezonului rece.

  • Îndepărtează zăpada și gheața de pe mașina ta

Dacă ți-ai parcat mașina în stradă peste noapte, este posibil ca aceasta să fie acoperită de zăpadă sau gheață. Primul lucru pe care trebuie să-l facei este să îndepărtezi gheața de pe geamuri pentru a asigura vizibilitatea.

În acest caz, ștergătoarele de parbriz nu vor fi suficiente. De asemenea, nu este recomandabil să folosești apă fierbinte sau sare. Chiar dacă este un pic cam greoi, este mai bine să utilizezi o racletă de plastic.

  • Îndreaptă aerul cald spre picioare și spre parbriz

Acest lucru va împiedica aburirea geamurilor din față și va asigura un condus mai sigur. Direcționând aerul spre picioare, vei încălzi o parte fundamentală a corpului tău pentru reglarea temperaturii corporale. În plus, picioarele sunt esențiale pentru condus.

  • Setează temperatura la aproximativ 19 grade

Imediat cum ai urcat în mașină, poți seta încălzirea la o temperatură mai ridicată pentru a combate frigul, însă nu este indicat să exagerezi cu căldura, deoarece acest lucru favorizează somnolența. Având în vedere că purtăm haine de iarnă, o temperatură de aproximativ 19 grade va fi suficientă pentru un condus confortabil.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *