„Călătoriţi în siguranţă cu noi… pe ultimul drum”. Un autocar românesc a fost surprins circulând fără o roată pe o autostradă din Austria

Pasagerii unui autocar care se îndrepta spre România au rămas în drum, după ce polițiștii din Austria au pus sechestru pe mijlocul de transport, care circula fără o roată.

Un autocar românesc a fost surprins în dimineaţa de 6 iunie 2023, în jur orei 09:30, circulând pe autostrada A1 din Austria fără una din roţile sale spate. Autobuzul a fost observat în timpul unui control de trafic pe autostradă, al poliţiei din Kirchstetten, St. Polten, şi a fost imediat tras pe dreapta.

Din primele informații reiese că șoferul a fost nevoit să îndepărteze o roată din cauza unei probleme cu un rulment, dar nu a căutat un service pentru a rezolva problema, ci și-a continuat drumul spre România, punând astfel în pericol viața pasagerilor.

Polițiștii de la Poliția Autostrăzii Altlengbach au observat așadar autocarul care mergea pe trei roți, fără unul dintre pneurile de pe partea stângă, și l-au oprit pe șofer pentru a cerceta situația.

„Tipic românesc!”, au scris românii, mai în glumă, mai în serios, după ce imagini cu autocarul fără o roată au fost publicate pe un grup de socializare pe Facebook.

„Călătoriţi în siguranţă cu noi… pe ultimul drum”, au mai scris internauţii.

Roata stângă de pe puntea singulară lipsea cu totul, iar autocarul circula cu butucul în aer, la bord fiind şoferul român de 64 de ani şi 10 pasageri, toţi îndreptându-se din Germania spre România.

„Se pare că șoferul a îndepărtat pneul din cauza unei probleme la rulmentul roții, pentru a putea continua călătoria fără o reparație imediată până în România”, a declarat poliția.

Polițiștii austrieci au mai transmis și că șoferul român, în vârstă de 64 de ani, a încercat să stabilizeze axa cu ajutorul unei curele de ancorare.

De asemenea, la faţa locului poliţia a scos plăcuţele de înmatriculare de pe autobuz şi a interzis deplasarea ulterioară până la înlăturarea condiţiilor tehnice neregulamentare de pe autocar, potrivit publicaţiei locale NÖN.

„Este interzisă continuarea călătoriei până la remedierea situației, în conformitate cu legea”, a informat Direcția de Poliție a districtului Sankt Pölten-Land.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *