Calendar ortodox 17 septembrie 2021. Ce trebuie să facă sărbătoritele zilei pentru a avea noroc

Luna septembrie este marcată de o mulțime de sărbători și evenimente importante. La data de 17 septembrie este rememorată o sfântă importantă, căreia îi poartă numele multe fete din toate colțurile lumii. Vezi ce trebuie să faci pe 17 septembrie dacă porți numele Sfintei Sofia.

Sărbătoare 17 septembrie

Din anul 1992, Sfânta Mucenița Sofia este ocrotitoarea capitalei Bulgariei. Ea a fost foarte credincioasă și la fel au devenit și fiicei sale când au înțeles ce este dragostea de Iisus.

Când s-a aflat că nu sunt păgâne, împăratul le-a poruncit să aducă jertfa zeiței Artemis. Ele au refuzat, motiv pentru care au fost chinuite toate trei. În plus, conducătorul a cerut să fie omorâte doar fiicele, ca mama să sufere mai mult,  Fetele au fost martirizate în anul 137. Pistis avea 12 ani, Elpis 10 ani și Agapis 9 ani.

Sofia a luat trupurile celor trei fiice și le-a îngropat pe un deal, în afara cetății. Timp de trei zile a stat nemișcată lângă mormântul lor și s-a rugat, după care a decedat.

Tradiții Sfânta Sofia

Numele Sfintei Sofia are o însemnătate aparte. Sofia este un nume grecesc care înseamnă înțelepciune. Ea a avut trei fiice pe care și le-a botezat cu numele celor trei virtuți teologice: Pistis – credință, Elpis – nădejde și Agapis – dragoste.

Multe fete primesc la botez numele de Sofia, fiind unul extrem de special. Despre persoanele care se numesc după Sfânta zilei de 17 septembrie se spune că sunt inteligente, înțelepte și milostive.

Se spune că Sofia este protectoarea mamelor și fiicelor. Tradiția arată că este bine ca orice mamă să se roage la marea Mucenică, iar aceasta îi va asculta rugăciunea. Și femeile gravide trebuie să se roage la ea pentru a avea o sarcină ușoară și să nască un prunc sănătos.

Se spune că de ziua de nume este bine să îți vizitezi părinții. Vizita în zi sfântă îți aduce noroc ție și îi protejează pe aceștia de orice rele.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *