Când trebuie să frânezi pentru a scăpa de amenda pistoalelor radar

Numeroși conducători auto încearcă să înșele polițiștii de la rutieră prin frânarea bruscă sau prin a se ascunde în spatele altor mașini, fără a avea cunoștință despre distanța de la care poate fi operat pistolul radar.

Atât dispozitivele radar instalate pe autovehicule, cât și pistoalele utilizate de ofițerii din Poliția Rutieră, reprezintă o sursă constantă de îngrijorare pentru șoferi, mai ales pentru cei care obișnuiesc să încalce limitele de viteză.

Distanța de la care pistoalele radar pot înregistra viteza mașinilor

Poliția Rutieră are în dotare peste 100 de pistoale radar. La acestea se adaugă alte câteva sute de aparate fixe, montate pe mașini. În plus, de anul viitor ar urma să înceapă montarea a 800 de radare fixe și mobile pe drumurile din toată țara.

Astfel, cei care depășesc viteza limită au tot mai puține șanse de a scăpa de amendă. Mai ales că, recent, în dotarea Poliției au intrat pistoalele Tru Cam II, care costă fiecare peste 13.000 de euro.

Autoritățile spun că acestea măsoară viteza în doar 0.33 secunde din momentul în care polițistul apasă trăgaciul. Ceea ce înseamnă niciun șofer nu va reuși să frâneze în timp util pentru a păcăli pistolul radar.

Pistolul radar este echipat cu un senzor anti-bruiere și măsoară inclusiv distanța între mașini. Distanța maximă de la care pistolul radar înregistrează viteza este de 1.2 kilometri.

Când ar trebui să frâneze șoferii

Persoanele care iau în considerare ideea de a frâna brusc, să se bazeze pe un detector de radar sau să se ascundă în spatele unei alte mașini nu au prea multe șanse.

Pistoalele radar îi vor înregistra mult înainte ca ei sau dispozitivele de detecție să-i detecteze.

Totuși, este important de menționat că pistolul radar are o limită superioară de viteză, nu putând înregistra viteze care depășesc 320 km/h.

În plus, chiar dacă poate determina viteza de deplasare din orice poziție a mașinii, nu poate face acest lucru în timp ce este în mișcare.

Doar radarele instalate pe mașinile poliției au capacitatea de a înregistra viteza chiar și când autospeciala se află în mișcare, potrivit Promotor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *