Când trebuie să încălzești, de fapt, mașina. Puțini șoferi știu acest lucru

Specialiștii auto au o recomandare pentru toți șoferii în contextul sezonului rece. Află care este momentul oportun pentru a încălzi mașina ta. Mulți dintre șoferi fac greșit acest lucru, iar consecințele sunt costisitoare.

Majoritatea șoferilor pornesc mașina și o lasă să se încălzească înainte de a pleca la drum. Conducătorii auto fac acest lucru, mai ales, în sezonul rece. Din punct de vedere al confortului, acesta este primul lucru pe care mulți dintre noi îl facem, dar specialiștii din industria auto au explicat că nu este indicat să facem acest pas.

 

Ei au precizat că pornirea imediată a căldurii dupa ce te-ai urcat în masină, mai ales în sezonul rece, nu este eficientă. Specialiștii au argumentat această afirmație prin faptul că atunci câd ne urcăm în mașină motorul este încă rece, iar pornirea căldurii produce un consum mai mare de combustibil. În plus, în unele cazuri putem vorbi și de diluarea uleiului de motor.

De asemenea, motoarele care sunt lăsate prea mult timp să mergă în gol doar cu scopul de a încălzi habitatul mașinii consumă inutil combustibil. În același timp, aceste mașini produc dioxid de carbon care poluează aerul. Specialiștii mai atrag atenția că aceste motoare care merg poluează și fonic. Zgomotul produs de mai multe motoare care merg în gol într-o parcare de bloc este deranjant pentru locuitorii din zona respectivă.

Cum poți avea căldură în mașină încă de la pornire

Mai mult decât atât, motoarele care merg în gol se degradeaza mai repede. Specialiștii au mai subliniat că rularea motorului în gol ar trebui făcută doar pentru a folosi alte funcții suplimentare ale sale pentru că această capacitate de a încălzi aerul poate duce în timp la degradarea sistemului. Un alt aspect important este că mașina oricum nu se va încălzi imediat pentru că motorul este rece. Așadar, trebuie să aștepți să se încălzească motorul pemtru a avea căldură în mașină.

Experții auto recomandat încălzitoarele auto care, spre deosebire de sistemul de pornire de la distanță, încălzesc direct motorul fără a consuma carburant suplimentar. De asemenea, aceste încălzitoare pot fi programate să pornească automat. Șoferii pot face acest lucru chiar și cu o oră sau două înainte de a pleca la drum. Dacă vei face acest lucru, atunci când urci în mașină, sistemul de caldură va putea transmite aer cald din primele secunde de utilizare. Acest lucru va face ca motorul să nu meargă în gol și să consume combustibil ori să existe riscul de deteriorare a acestuia din cauza utilizării necorespunzatoare, notează Dailydriven.

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.