Carantină obligatorie pentru cei care vin din Ungaria, Spania, Slovacia, Italia și alte state

A fost acualizată Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat:

Andorra, Polinezia Franceză, Cehia, Luxemburg, Belgia, Elveția, Liechtenstein, Slovenia, Armenia, Franța, Muntenegru, Austria, Polonia, Georgia, Croația, Olanda, Italia, Bosnia și Herțegovina, San Marino, Macedonia de Nord, Guam, Spania, Portugalia, Slovacia, Iordania, Ungaria, Monaco, Bulgaria și Lituania, Danemarca.

Conform Hotărârii nr. 54 din 12.11.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, lista intră în vigoare începând cu data de 13.11.2020. Danemarca a fost inclusă în lista ţărilor de risc epidemiologic ridicat prin decizia CNSU, astfel că persoanele care vin din această ţară vor fi plasate în carantină, nefiind admisă niciuna dintre excepţiile aplicate celorlalte state din listă, explicaţia autorităţilor române fiind ”detecţia circulaţiei în populaţia umană a unei noi variante de virus Sars-Cov 2”. De asemenea, Marea Britanie a fost scoasă de pe lista statelor pentru care e necesară carantinarea.

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 54 din 12.11.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *