Care e presiunea corectă pe care trebuie s-o aibă cauciucurile maşinii tale? Greșeala pe care s-o eviți când ești la vulcanizare

Care e presiunea corectă pe care trebuie s-o aibă cauciucurile mașinii tale? Iată ce ne spun specialiștii și ce greșeală trebuie să evităm.

Care e presiunea corectă pe care trebuie s-o aibă cauciucurile unei mașini? La această întrebare ne oferă un răspuns extrem de valoros Titi Aur, un fost pilot de raliuri și un bun cunoscător al domeniului auto.

Care e presiunea corectă pe care trebuie s-o aibă cauciucurile mașinii? Greșeala care trebuie evitată la vulcanizare

Indiferent de sezonul în care ne aflăm, întreținerea cauciucurilor este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont. Pentru a îngriji cât mai bine pneurile e important să cunoaștem care este presiunea corectă.

E important să nu cădem dintr-o extremă în cealaltă. În primul rând, pentru siguranța noastră și a altor participanți în trafic. Astfel, dacă vom conduce cu anvelope dezumflate, putem avea multe probleme. Cauciucurile cu o presiune necorespunzătoare se uzează mai rapid, au o tracțiune slabă și reduc eficiența combustibilului.

 

Deopotrivă, dacă avem anvelopele umflate excesiv, acestea se deteriorează mai repede. Dar, poate cel mai important, o presiune prea mare este foarte periculoasă. Astfel, e important să știi care este presiunea corectă pentru roțile vehiculul tău.

Expertul în domeniul auto, Titi Aur, ne explică ce trebuie să facem atunci când ne aflăm la vulcanizare. ”Când mă duc, de exemplu, să fac presiunea în anvelopă, dacă trag la vulcanizare şi vine angajatul şi spune ‘lasă, şefule, că ştiu eu cât trebuie să o fac’, trebuie să fugim de locul acela”, spune acesta.

Presiunea corectă nu ne-o spune angajatul de la vulcanizare. Mulți ar crede că cea corectă e 2,2 atmosfere. Fals. Toate mașinile au consemnată presiunea corectă fie pe stâlpul de la portieră, fie pe capacul de la rezervor.

 

Pentru că presiunea corectă nu e ‘lasă, şefule, că ştiu eu’. Toţi ştim de acel 2,2 atmosfere. Dar nu. Presiunea corectă pentru fiecare maşină este trecută fie pe stâlpul de la portieră, fie pe capacul de la rezervor.

Şi e trecută presiunea pentru diferite anvelope, pentru diferite variante de încărcătură a maşinii. De ce? Pentru că presiunea este foarte importantă şi trebuie făcută corect”, mai spune Titi Aur, conform DCNews.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *