Câte mașini sunt produse în fiecare minut?! Vezi performanța constructorilor auto în cifre

Circa 94 de milioane de automobile, sunt produse anual, de către toți constructorii importanți din industria auto! Este un volum imens, greu de imaginat și chiar dacă nu toate ajung la destinație, existând loturi întregi de mașini care se prăfuiesc cu anii, totuși gigantul este de neoprit.

Toți vor să vândă, iar în goana după întâietate crește și performanța în producție. MoneyShake, au luat în calcul cifrele de producție de pe ultimii 5 ani pentru a înțelegere a ritmul în care se desfășoară lucrurile.

Topul cu cele mai multe autovehicule produse într-un an îl deschide Toyota (împreună cu Lexus) – 10.4 milioane unități în fiecare 12 luni. Iar asta înseamnă 872.000 de mașini pe lună, or, 28.000 pe zi! Împărțiți la ore și minute și ajungeți la o performanță de 19.9 mașini pe minut. Din clipa în care ai accesat linkul și până ai ajuns aici, producătorul nipon de automobile a mai scos câteva mașini sub cerul liber.

Pe locul doi, la distanță foarte scurtă vine Grupul Volkswagen cu 10.3 milioane de mașini produse anual, iar pe locul trei este deja Hyundai Motor Company (Hyundai și KIA) cu 7.2 milioane automobile, sau 13.7 mașini pe minut.

Însă pe lângă clasamentul producătorilor auto, mai există și un top al țărilor, în care sunt produse cele mai multe mașini, iar aici China este lider – 48.9 mașini/minut (25.700.000 anual), urmată de SUA cu 20.7 mașini pe minut, Japonia (18,4) și Germania (8,9 mașini/min).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *